Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten írtunk Freud titkolt szerelméről, a Csillagok háborúja szellemírójáról, foglalkoztunk Réz Pál irodalomtörténeti szintű adomáival, valamint szó volt a jó politikai könyvek titkáról, az írói válság leküzdéséről és arról, hogy miért nem olvassák az emberek az e-könyveket (sem).

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

7 szórakoztató módszer az írói válság leküzdéséhez

Mit tegyünk, ha nem megy az írás? Mit tegyünk, ha az ismert technikák helyett valami kreatívabb, játékosabb módszerrel pörgetnénk fel magunkat? Cikkünkben egy szakértő ad meghökkentően izgalmas ötleteket.

Lapmargó / Reszelős hangú nagy dumások

Állandó rovatában Murányi Gábor ezen a héten a kiapadhatatlan tudású Réz Pál memoárját "tálalja". A Parti Nagy Lajossal folytatott beszélgetések fűzére az elmúlt év "legemlékezetesebb, legfanyarabb" olvasmánya.

A Csillagok háborújának szellemírója

Bár a borítón George Lucas neve szerepelt, valójában nem ő írta az 1976-ban megjelent Csillagok háborújának regényváltozatát. De ki is volt a titokzatos szerző és miért kellett rábízni a feladatot?

Hogyan (ne) írjunk könyvet politikusként?

Mi a receptje a hatásos és sikeres politikai könyvnek? Cikkünk francia példákon keresztül, de ideszólóan elemzi a nyilvánosságra éhező politikusok könyvírási trükkjeit.

Freud titkolt szerelme

Decens Recenzens alkalmi rovatunkban ezúttal egy klinikai szakpszichológus mutatja be azt a könyvet, amelyből kiderül: Freud titkos viszonya sógornőjével a pszichoanalízis téziseinek kialakulására is hatással lehetett.

Miért veszik, ha nem olvassák az e-könyveket?

Igaz-e, hogy a megvásárolt (megszerzett) e-könyvek legnagyobb részébe bele sem lapoznak az emberek? És az elkezdett könyveket vajon meddig olvassák? Kijózanító elemzés az olvasási szokásokról.

Új fejek a fejlécen - Könyv Guru és társa színre lépnek

És nem utolsósorban mától honlapunkon Könyv Guru és - nála sokkal kevésbé szigorúbb - társa köszöntik olvasóinkat állandóan változó, frissülő fejlécünkön. Már csak miattuk is érdemes időnként benézni!

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru