, tokrat vam posredujem recept za izdelavo osvežilnega napitka iz jogurta in aloje arborescens. Recepta do danes še nisem objavil na spletu. Tako ste med prvimi, ki vam ga pošiljam. Preizkusite ga! Več receptov najdete TUKAJ.


Recept za jogurtov napitek z alojo

Odličen jogurtov napitek, primeren po vsaki športni aktivnosti ali le kot dodatek k prehrani.

Sestavine za 4 osebe:

  •     1l navadnega jogurta
  •     2-3 liste aloe arborescens
  •     4 kocke ledu

Če vam je všeč okus surove zelenjave, da občutite koščke aloje, uporabite celoten list aloe arborescens. Odstranite le bodice. List nato zmeljete z mešalnikom. Mletje naj traja toliko časa kolikor velike koščke želite ohraniti.

V primeru, da ne želite okušati koščkov lista, dodajte v jogurt le gel, ki ga pridobite iz sredice lista. List prerežete na pol po dolžini. Z žlico ali nožem nastrgajte gel in ga stresite v posodo. Odvisno od tega kako velike koščke gela želite, jih zmehčajte in razkosajte z žlico.

Med sestavinami sicer priše, da uporabite 2 do 3 liste aloe arborescens. Vendar prilagajajte količino listov glede na okus, ki ga želite. Listi so namreč različnih velikosti in tudi okusi ljudi so različni. Ker ima aloja močan, grenak okus, priporočam da začnete z nekoliko manjšo količino in kasneje, po želji, količino aloje v jogurtovem napitku tudi povečate.

V skledo, kjer že imate alojo, dodajte še jogurt in dobro premešajte z metlico. Napitek natočite v kozarce ter po želji dodajte kocko ledu. Če ste pustili majhne koščke, lahko pijete tudi s slamico. Napitek lahko po želji začinite z žličko medu. Na zdravje!


Izjemno povpraševanje po starejših rastlinah!

Z veseljem vam poročam, da v zadnjem obdobju beležimo izjemno povpraševanje po rastlinah starih 5 let in več. To pomeni, da nas je uporabnikov aloje vse več. Žal ima povečano povpraševanje tudi slabo stran. In sicer v tem trenutku nimamo več 5 letnih aloj.

Zaradi velikosti listov so ravno te najbolj zaželjene. Vendar smo se na to pripravili in "luknja" na srečo ni velika. Imamo zalogo izredno lepih, dobre 4 leta starih aloj. So sicer nekoliko manjše, vendar z vsakim dnem bližje petim letom. Tudi listi se krepijo in predvidoma jeseni bodo prve dopolnile 5 let. Te aloje so skoraj 22% cenejše od 5 letnih.

Še vedno so na voljo listi aloe arborescens za takojšnjo uporabo. Ti so nabrani iz 7, 8, 9 in 10 letnih aloj. Takšne rastline so zaradi stroška dostave na voljo le na vrtnariji. Ne pozabite tudi na 5% popust v primeru obiska Vrtnarije Ruzzier Černe.

Klikni za več informacij o ponudbi rastlin


, želim vam čudovit zaključek tedna ter obilo zdravja.

Osti Jarej

Matija Šega

 

p.s.: Če aloje še niste uživali, nikar z njo ne pretiravajte. Začeti je potrebno z manjšimi količinami, ki pa jih lahko sčasoma povečujemo, ko se telo privadi na alojo.

 


Fruktus Matija Šega s.p. | Drejčetova pot 4, 8000 Novo mesto
Sporočilo je bilo poslano na . Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.aloearborescens.si, na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Fruktus Matija Šega s.p. Kliknite tukaj če se želite odjaviti iz seznama.