Dodajte gnojilo, za hitrejši "razcvet" aloje

Pomlad je obdobje, ko se aloje "prebudijo iz zimskega spanca". Kot že verjetno veste, aloja v zimskem obdobju praktično miruje. Zato tudi ne potrebuje dosti vode. Spomladi pa se te stvari nekoliko spremenijo. Zalivati pričnemo nekje 1x na 7-14 dni. Rastlina požene številne mlade poganjke in v primerjavi z zimo začne rasti. Rast pa lahko še nekoliko spodbudimo z gnojili. Seveda bodimo pozorni na to kakšno gnojilo bomo uporabljali. Mogoče je še najbolj varno kar takšno, ki ga izdelamo sami doma.

Izdelajte si gnojilo in pospešite rast aloje
Priprava in uporaba listov aloe arborescens

Listi aloe arborescens so temno zelene barve z rahlim odtenkom modre ali sive. Pri odraslih rastlinah v dolžino dosežejo tudi do 60 cm, široki pa so nekje med 5-7 cm. Za razliko od aloe vera je pri aloe arborescens uporaben celoten list. Odstranimo le bodice. Kako pripraviti in uporabljati liste ter še precej več preberite v nadaljevanju članka TUKAJ.

Več o uporabi listov aloje
20% spomladanski popust se izteka. Pohitite.

Moja babi je z njeno pomočjo premagala raka. Dedku je uspelo v enem mesecu, brez operacije, odpraviti sivo mreno.

To sta le dve zgodbi, ki ju lahko najdete v knjigi Zamolčana skrivnost aloje arborescens. Boste pa v knjigi našli še obilo drugih, zelo koristnih informacij.

Predvsem tiste, ki imate alojo arborescens doma ali razmišljate o nakupu svoje rastline, bodo prav gotovo zanimale informacije o vzgoji, gnojenju in razmnoževanju rastline.

Če vas bolj zanima uporaba, boste v knjigi precej izvedeli tudi o tem. Med drugim boste našli starodavni recept za izdelavo pripravka iz aloje in medu. Danes poznanega kot "pripravek po receptu brazilskega patra Romana Zaga". Poleg recepta je predstavljenih še kar nekaj načinov, kako lahko alojo arborescens uporabljate.

Ker se je aloja arborescens izkazala kot zelo učinkovita na širšem spektru težav in bolezni, boste lahko prebrali nekaj tudi z različnih področij njenega delovanja. Zgodb o njenem pozitivnem delovanju je tudi v Sloveniji vsak dan več.

Izkoristi priložnost zdaj

Hvala ker spremljate in posredujete naprej informacije o aloji arborescens. Spremljajte nas še naprej.

Osti Jarej

Matija Šega

 

p.s.: Spremljajte nas tudi preko socialnih omrežij:

Facebook Twitter Google+ MySpace