Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten utánajártunk, hogy mi a hatásos recenziók titka, mit műveltek a magyar csapatok a Szovjetunióban megszállóként a második világháborúban, hogyan kell jó könyvcímet írni, milyen titkai vannak egy bibliográfiának, hogy működik a közösségi könyvírás és megnéztük, mi mindent árul el egy könyv ISBN-száma.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Történelemszemlélő / Sokkoló csapatszemle

Könyv Guru e héten indult új rovata, a Történelemszemlélő, történelmi tárgyú munkák bemutatására vállalkozik, szakemberek közreműködésével. Első anyagunk Ungváry Krisztián nagy vihart kavart könyvét mutatja be, és a körülötte kialakult vitában is segít eligazodni.

Krisz ötletei / Írjunk könyvcímet!

Szintén most indult másik rendszeres rovatunk, amelyben Nádasi Krisz író, szerkesztő ad könyvírási tanácsokat. Elsőként bestsellerek példáján mutatja meg, hogy kell jó könyvcímet adni.

A hatásos recenziók titka - 10 egyszerű lépésben

Hogyan kell profin bemutatni egy könyvet: milyen jegyzeteket kell készíteni olvasás közben, és mit nem szabad a végén elfelejteni? Összeállításunk alapján Ön is könnyedén készíthet figyelemre méltó könyvajánlót.

Lapmargó / A bibliográfusság dicsérete

Ezen a héten állandó rovatában Murányi Gábor azt mutatja meg, hogy az elsőre száraznak tűnő Babits-kronológia miért is irodalomtörténeti csemegék tárháza. ismeretlen történetek a költő-író "ősbűnétől" a pikáns Shakespeare-előadásig.

Író-olvasó találkozó a telefonon- a Wattpad világa

Könyv Guru annak is utánajárt, hogy mi a titka a 40 millió felhasználót összegyűjtő közösségi írószájtnak, ahol nemcsak másodpercek alatt lehet publikálni, hanem az olvasók azonnal visszajelzést vagy akár tippeket is adhatnak.

Minden, amit tudni érdemes az ISBN-számról

Ki ne látott volna már ISBN-számot egy-egy könyv borítóján, de vajon tudjuk-e, milyen információkat rejtenek ebbe a kódba? Könyv Guru azt is megmondja, ki találta ki, milyen kiadványokhoz kell ilyet beszerezni, és hogy mi a gyakorlati haszna.

Guru tovább strukturálódik

Honlapunkon a héten új rovatok jelentek meg, cikkeinket, recenzióinkat, összeállításainkat pedig még könnyebben találják meg a látogatók köszönhetően az új kategóriáknak. Ha érdekli, hogyan tájékozódhat még kényelmesebben az oldalon, kattintson ide.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru