Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten foglalkoztunk a könyvek ideális terjedelmével, könyvírási tippeket kaptunk a világ legsikeresebb írójától, olvashattunk Bereményi Géza verseiről és egy terrorista fiának pálfordulásáról, folytattuk a krimiregényt, szokás szerint közöltünk egy novellát, és ízelítőt adtunk abból a kutatásból, ami azt vizsgálja: miként hat a holokauszt-trauma a későbbi generációkra.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Mekkora legyen a könyvünk ideális hossza?

A fantasy és a történelmi regény lehet hosszabb, a romantikus művek és a krimik viszont koncentráljanak az "akcióra". Ez a summázata Könyv Guru összeállításának, amelyben utánajárt a regények ideális terjedelmének.

Krisz ötletei / 7 tipp a világ legsikeresebb írójától

Nem a stílust kell csiszolgatni, hanem a sztorit kell lebilincselővé tenni James Patterson szerint. Nádasi Krisz állandó rovatában ezúttal azt foglalja össze, mit tanulhatunk az amerikai bestsellerszerzőtől.

Lapmargó / Szöveg, zene nélkül

Hogy hangzanak Bereményi Géza versei Cseh Tamás nélkül? Meglepően jól - állítja Murányi Gábor -, sőt, a költemények "zene nélkül" új dimenziót kapnak, amit egyébként nem csupán az ötvenes-hatvanas, hanem az ifjabb korosztályok is értenek.

Decens Recenzens / Családi kényszerválasztások

Valóban szabad-e a terrorista fiának választása, és hogyan lehet feldolgozni a szörnyű családi örökséget? Ezeket a kérdéseket is feszegeti pszichológus szerzőnk egy különös könyv kapcsán.

Regényújság / Álomtalanítás - 6. rész

Könyv Guru már a 6. részét közli Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimijének. Ezútal a környezet reakciója, ahogy lecsap a védtelenné vált szereplőkre, kihasználva az alkalmat, megfélemlít és hatalmába kerít... Itt érhető el az 1., és az 5. rész.

Heti Novella / Érett asszonyok álma

A héten Könyv Guru egy újabb novellával lepte meg olvasóit: Kovács Lászlónak, az Ad Librum kiadónál megjelent kötetéből a címadó írást olvashatják.

Ízelítő / A Holokauszt-trauma hatása a második és harmadik generációra

Ízelítő Békés Vera Trauma és narratíva: A Holokauszt-trauma reprezentációja című, az Ad Librum Kiadónál megjelent könyvéből, amely a Holokauszt-trauma hatását elemzi a túlélők gyermekeire és unokáira.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru