Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten utánajártunk, hogy milyen speciális programokkal dolgoznak az írók, mit mutat ki a pillecukorteszt, kik voltak a Habsburg birodalom háromperhármasai és hogy kell-e egy átlagembernek memoárt írnia. Valamint folytattuk a krimiregényt, bemutattunk egy sci-fi novellát és ízelítőt adtunk egy memoárregényből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Írói célszerszámok: 3+2 profi könyvíró program

Milyen programmal dolgozzon az, aki komolyan veszi az írást és nagyobb lélegzetvételű könyvbe kezdett? Könyv Guru olyan alkalmazásokat gyűjtött össze és mutat be, amelyek minden írónak hasznára válhatnak alkotómunka közben.

Decens Recenzens / Az önuralom motiválása

Az örnuralom és az akaraterő korántsem állandó, örökölt személyiségjegyünk, hanem fejleszthető képesség. Egy könyv, amely (ön)nevelési tanácsokat ad, nem csak gyerekeknek.

Lapmargó / Háromperhármasok anno

Hogyan működött a Habsburg-titkosrendőrség, a birodalmat behálózó és megfigyelés alatt tartó szervezet, és hány ügynöke volt, amikor mindenütt jelenlévőnek gondolták a kortársak?

Krisz ötletei / Memoár 1.: Tényleg megírjam az élettörténetem?

Érdemes-e egy hétköznapi embernek is megírnia az élettörténetét, és ha igen, kinek szóljon? Nádasi Krisz memoársorozatának első része. A témával már foglalkoztunk itt és itt is.

Regényújság / Álomtalanítás - 10. rész

A folytatásos regény 10. részében a két főszereplő nő második, egyben teljes felismeréssel járó találkozása az egyes számú kihallgatóban egy vádlott-bíró párbajjá fajul. Ám kiderül az is, egyikük akarta így, hogy siettesse az ítélete beteljesedését… Itt érhető el az 1., és a 9. rész.

Ízelítő / Az elfelejtett légió

Bepillantás egy memoárregénybe, amely sajátos perspektívát kínál az olvasónak a sztálinista néphadsereg belső világáról. Gáti Vilmos az ’56 előtti hadseregben megélt személyes tapasztalatai alapján írta meg Az elfelejtett légiót.

Heti novella / A Tejút szíve

"A klausztrofóbiás tünetekkel küszködő asztronómusok számára a megváltást, a sok szócséplés után, a szünetet jelző lágy gépi hang hozta el..." Az e heti novellánk sci-fi, Vasi Szabó János Világállam című könyvéből származik.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru