Könyv Guru kerekasztal jövő vasárnap a könyheti Vörösmarty téren!

Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten Bukta Tünde pszichológus beszámolt egy könyvről, amely elég jó anyává tehet - olyanná, aki stresszmentesen hozhat boldogságot másoknak. Murányi Gábor, a HVG munkatársa Turbucz Dávid Horthy-kultusszal foglalkozó monográfiáját vette górcső alá - és tetszett neki! Könyv Guru meginterjúvolta egy ifjúsági fantasy regény szerzőjét, aki második kötetét publikálja, miközben még csak most érettségizik. A vasfüggyönytől Schengenig memoárkötet pedig harmadik, befejező részéhez érkezett.

Mint olvasóink felfigyelhettek rá, mostantól két hírlevelet küldünk egy héten. A hét közepén a könyvírással kapcsolatos cikkeket ajánljuk összegyűjtve, a hét végén pedig az olvasmányainkat.

Novellapályázat

Könyv Guru novellapályázatot hirdetett! A győztes jutalma, hogy Könyv Guru részletesen értékeli, és ezzel az értékeléssel együtt publikálja is az írását.

Regényújság / A vasfüggönytől Schengenig ÷ 3. rész

Regényújság / A vasfüggönytől Schengenig ÷ 3. rész Tóth Attila A vasfüggönytől Schengenig című korrajzának utolsó részében elmeséli, hogyan hozta ki szerény körülményeiből a legjobbat, hogyan jutott el idegen országokba s a tengeren túlra, és hogyan élte meg a rendszerváltás éveit.

“A közös siker talán a legfényesebb”

“A közös siker talán a legfényesebb” Mi motivál egy gimnazista lányt, hogy regényírásba fogjon? Hogyan szövi bele a fantasyba a családi értékeket, és segít-e az írói karrier az érettségin? Interjú Barczikay Lillával, a Bátyám könnyei című ifjúsági fantasy szerzőjével.

Lapmargó / Az ember feletti kormányzó

Lapmargó / Az ember feletti kormányzó "Nem is Horthy maga ingerel, hanem a kormányzó úr őfőméltóságát körülvevő bornírt és szörnyűséges kultusz." Murányi Gábor szubjektív beszámolója Turbucz Dávid kultusztörténeti monográfiájáról.

Decens Recenzens / Hogyan váljunk hiteles anyává?

Decens Recenzens / Hogyan váljunk hiteles anyává? "Mikor az álarcok lehullanak, a szerepeket elengedjük, akkor tudjuk igazán megismerni egymást, a gyerekeinket és ők bennünket". Egy könyv az elég jó hiteles anyáknak.

Könyv Guru a könyvhéten: Kerekasztal a memoárkiadásról

A 87. könyvhét egyik hivatalos eseménye lesz 2016. június 12-án vasárnap 13 és 14 óra között a Könyv Guru által szervezett beszélgetés Közkinccsé tett magántörténelem – Kerekasztal a memoárról címmel.

Kövesse Ön is Könyv Gurut a Facebookon!
Könyvet szeretne kiadni? Kattintson ide!

www.konyv.guru | info@konyv.guru

Szerzői honlapok: villax.konyv.guru | barczikaylilla.konyv.guru