, posredujem ti koristne informacije v zvezi z alojo arborescens.

Na predavanju pri Velenju, točneje v Vinski Gori sem izvedel čudovito informacijo za vse, ki doma gojite svoje aloje. Gospa pravi, da preverjeno deluje in se je na ta način možno povsem naravno in brez večjega truda znebiti vatastih uši. Jaz sicer tega še nisem preizkusil, bom pa rešitev testiral ob prvi priliki. To informacijo zdaj delim tudi med vas, preizkusite in mi sporočite ali je delovalo.

Vataste uši na aloji arborescens.

Kaj torej lahko storite, če se na vaši aloji pojavijo vataste uši?

Gospa pravi, da vzamete 2-3 zrnca česna, ga olupite in potisnete v zemljo. Torej v posodo rastline, ki ima probleme z ušmi. Pravi, da deluje, ker je tudi sama že preizkusila. Tudi jaz bom testiral ob prvi priložnosti. Če pa ima kdo od vas težave z ušmi, pa naj kar poizkusi in poroča kako se je stvar razpletla.

Kje imeti alojo v mrzlih zimskih mesecih?

Pravijo, da bo v naslednjih dneh res prišla zima. Do zdaj so bile temperature, sicer z nekaj izjemami, kar prijazne do aloj. Zdaj pa naj bi se počasi tudi pri nas res začela zima in če slučajno kdo še ni prestavil aloje v prostor, je zdaj res že zadnji čas. Kje lahko hranite aloje, da bodo še vedno dobro uspevale, si preberite TUKAJ.

Videz rastline in njena učinkovitost

Imate občutek, da vaša aloja izgleda slabše kot recimo med letom? Vsekakor na to nekoliko vplivajo nenavadno visoke temperature za ta letni čas. Pa tudi sicer zima ni ravno čas, ko bi aloje pri nas ravno lepo uspevale. No, vseeno se razmeram prilagodijo, a to terja svoj davek. Tukaj si poglejte prispevek o učinkovitosti rastline med zimskimi meseci.

Kaj lahko naredim, če aloja prične gniti?

Gnitje aloje arborescens.

Ste se že srečali z gnitjem aloje? Preberite prispevek in o samem gnitju boste izvedeli več. Poglejte kako se gnitju lahko izognete oziroma ga vsaj omejite.

 

Upam in verjamem, da so moje informacije o aloji arborescens koristne in uporabne. Če imate kakšen predlog, kako jih lahko še izboljšam, vam z veseljem prisluhnem.

 

Osti Jarej

Matija Šega

 

p.s.: Spremljajte nas tudi na Facebook-u.

 


Fruktus Matija Šega s.p.  | Drejčetova pot 4, 8000 Novo mesto
Sporočilo je bilo poslano na . Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.aloearborescens.si, na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Fruktus Matija Šega s.p. Če se želite odjaviti iz seznama, lahko to storite  tukaj.