Zabojčkove Sveže novičke

V prazničnem tednu bodo zabojčki sladki za sladkosnede in zeleni za zelenojede - kakor boste sami hoteli, če ste pa naš abonent, vam bomo pa pripravili vsakega malo - nekaj iz Goriških brd, nekaj iz Prlekije, prav dobro je pa tudi vmes zraslo:

Edini so pravi - Rejevi kakiji

Saj vemo, da se svet spreminja, vrednote in vse to, ampak še vedno velja, da so kakiji od Reje iz Goriških brd najboljši. On že ve, koliko jih mora dozoreti, da so v dnevu treh pri vas res slastno zreli, pa da jih tudi mi lahko varno pripeljemo do vas. In take bomo imeli ta teden, sila veseli smo! (Slika je še od lani, khm, mogoče pa že od predlani, zdaj delamo skupaj že kakšnih šest let in prav vsako leto so kakiji res taki pravi.)

Kislo zelje pa kisla repa, od tu in tam

Od Studnovih, to že veste, že imamo kislo zelje, Vrbnjak je pa v Prlekiji tudi že skisal repo in ima zdaj kislo repo. In zato je takole lepo zadovoljen.
Zdaj imamo pa vse, kar potrebujemo za zimo (le še drva ali karkoli vas že greje potrebujete, pa je).

Prleški zeleni paket

Vrbnjak je pridelal tudi prav tole špinačo in blitvo in v zabojčke jo bomo dali, pa tudi naročite jo lahko, za vse jo bo dovolj.

Najslajše hruške za sladokusce - pituralke

Po letu premora, lani jih skoraj ni bilo, se veselimo svetovno najslajših hrušk. Surove trde kot kamen, pečene ali kuhane pa slajše ko med.
Reja jih ima, so že skoraj zginile z obličja Zemlje, zdaj pa jih spet vedno bolj cenimo. Ooo, zelo jih cenimo!

Drugi medpraznični peki

Iz Nonine špajze bodo v tem tednu počivali, v Deveti vasi pa ne. Tako boste v zabojčke lahko naročili le kruh slednje pekarne, a tega ne bo malo in za vsak okus se kaj najde.

Za lenega je vsak dan praznik, za ostale pa le zdaj

Če ste ali niste leni - zdaj je skrajni čas za praznovanje. Dan vseh svetih, dan spomina na mrtve, pa še dan reformacije in s tem jezika, ki ga zdajle uporabljamo, kup praznikov in ni vrag, da je kakšen razlog dovolj dober tudi za vas, da za trenutek odložite delo in naročite zeleni zabojček. To se nam zdi še prav posebno slavnosten način praznovanja, priznamo.

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD