Vi går mot ett spännande år! Här är senaste nytt från oss på SKIFU (2016-1).
logo
City-P

Premiär för SKIFU:s nya nyhetsbrev

Våren nalkas och därmed är det även dags för årets första nyhetsbrev från oss på SKIFU. 

Vi ser fram emot ett mycket spännande år. Under 2016 händer en hel del, bland annat färdigställandet av flera stora projekt. Åkanten och Servicecenter kommer att slå upp portarna, samtidigt som vi fortsätter att utveckla Essvik Företagscentrum.

Årets höjdpunkt blir höstens invigning av Grönborg - ett projekt som har varit på gång i flera år och nu äntligen förverkligas. På Storgatan 73 bygger vi något som Sundsvall länge har saknat; En gemensam plattform och fysisk plats för kreativitet, utveckling och innovation. Läs mer längre ner i nyhetsbrevet. 

I år får nyhetsbrevet en helt ny design och även innehållet ser annorlunda ut. Som vanligt uppskattar vi dina synpunkter på form och innehåll - skicka gärna ett mejl!

Årsredovisning

Årsredovisningen klar

Nu har vi sammanfattat föregående verksamhetsår och SKIFU:s årsredovisning för 2015 finns publicerad på vår hemsida. Ta gärna en titt!

Läs årsredovisningen
Servicecenter

Servicecentret växer fram

Ni kanske har lagt märke till byggtälten intill Mitthems nya hus på Norra kajen. Här bygger vi kommunens nya servicecenter som ska vara inflyttningsklart i juni.

Läs mer om projektet
Grönborg

Glastaket på plats - se bilderna från bygget på Facebook

I Grönborgs anrika lokaler på Storgatan 73 växer Sundsvalls nya kreativa mötesplats fram – där näringsliv, akademi och samhälle möts. På Grönborg ska galenskap blandas med professiona­lism och visionen är en miljö som möjliggör nytänkande, oväntade samarbeten och ett ständigt flöde av människor, kunskap och idéer.

Läs mer om projektet
Se fler bilder från bygget
Kassören 7

En grön framtidsinvestering

Under 2016 har vi som mål att minst två av våra hus ska certifieras som Miljöbyggnad. Först ut är fastigheterna Norrmalm 3:26 och Kassören 7 (bilden).

Läs mer om certifieringen
Kassören 7

Invigning av teaterkvarteret

Och när vi ändå är på ämnet Kassören 7 ... I mars hade teaterkvarteret invigning av sina nya, fina lokaler som SKIFU och Drakfastigheter ställt i ordning.

På gång på teatern
Stuvaren 2

Planer för nytt parkeringshus mittemot centralstationen

För att tillgodose ökade parkeringsbehov på Södra kajen samt kunna utveckla resecentrum i anslutning till tågstationen finns planer på att bygga ut fastigheten Stuvaren 2 till ett parkeringshus. Vår vd Peter Clemin, kommunens fastighetsstrateg Hans-Åke Oxelhöjd och politikern Bodil Hansson (S) uttalade sig om bygget i Sundsvalls Tidning.

Läs artikeln i Sundsvalls Tidning

Dags för något nytt? Här hittar du våra vakanser

Grönborg

Grönborg

Storgatan 73, Sundsvall
Här byggs Sundsvalls nya kreativa mötesplats. Vill du också vara med och skapa Sundsvalls framtid? Ta chansen att bli en del av den unika miljön. 

Läs mer
Essvik Företagscentrum

Essvik Företagscentrum

Pionvägen 5, Kvissleby
I Essvik Företagscentrum får din verksamhet helt nya möjligheter. I våra kontors- och industrihotell hittar du den flexibilitet du söker.

Läs mer
Skotercross-SM

Tack till er som kom på vår familjedag

I februari fanns vi på plats för den första deltävlingen i SM i skotercross. Tack alla ni som kom och förgyllde vår dag.