Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten bemutattuk a roma-holokauszttal foglalkozó rendhagyó történelemkönyvet, folytattuk Agatha Christie módszerének elelmzését, utánajártunk a szinopszisírás fortélyainak és elkezdtük az íróképző műhelyek bemutatását. Volt szó a verseihez sorvezetőt adó költőről, folytattuk krimiregényünket és részletet közöltünk a kulturális emlékezetet feldolgozó új műből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Történelemszemlélő / Egy elhallgatott vérfürdő

Magyarország korántsem mindig dicső történelme egy helytörténeti tragédia tükrében: a roma holokauszt, ahogyan ritkán beszélnek róla. Kovács Tamás levéltáros értékelése egy különleges történelemkönyvről.

Krisz ötletei / Agatha Christie 12 titka - 2. rész

A héten Nádasi Krisz író a krimikirálynő újabb 6 titkát leplezi le. Akit érdekel, hogyan kell a gyilkosra utaló nyilvánvaló nyomokat elrejteni a regényben, kezdje az olvasást a sorozat első részével.

Lapmargó / Az önmagát értelmező poéta

Murányi Gábor ezúttal Rigó Béla rendhagyó kötetét mutatja be, amelyből az is kiderül, hogyan törte ketté az állambiztonság az ígéretesen induló költő pályáját. (A Lapmargóban az édesanyja ügynökmúltjával szembenéző Forgách András kötetéről itt olvashat.)

Íróképző műhelyek 1. - Hogyan tanít az Íróiskola?

A számos íróképző műhely közül elsőként a Magyar Írószövetség égisze alatt működő Íróiskolát mutatjuk be. Kreatív írásképzés és az irodalmi műveltséget pótló szemináriumok egy helyen. Írni az íróktól...

Regényújság / Álomtalanítás - 4. rész

Könyv Guru már a 4. részét közli Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimijének, amiben az őrület receptjétől az őrület ellenszeréig jutunk... Itt érhető el az 1., a 2. és a 3. rész.

Milyen az ütős szinopszis?

Hogyan kell megírni egy szinopszist úgy, hogy a szerkesztő a szöveggel a kezében átszaladjon a szomszéd szobába: “Gyerekek, nem fogjátok elhinni, milyen fantasztikus anyagot küldtek be!”

Ízelítő / Örökség és történelem között: Az emlékezet társadalmi felhasználásai

Ízelítő Bakó Béla Örökség és történelem között című, Ad Librumnál megjelent könyvéből, amely a kulturális emlékezet fogalmát járja körül és alkalmazza az 1956-os forradalom narratíváján.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru