Oktober nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

Oktober 2016

Arrangemanget genomförs på Drömmarnas hus lördag den 1 oktober kl: 14.00
Där bjuder vi på en härlig show och underhållning inför publik, en vinnare kommer också att utses.

Mer info: www.drommarnashus.se/utm

TILLKOMSTEN AV UTM2016
Tre av Drömmarnas hus "teater-ungdomar" bestämde på eget initiativ, att själva arrangera en talangjakt. De sökte medel hos Kulturexpressen och fick bifall. DH ställer upp med lokaler och personal.

Tre program för fritis och skolor. Först till kvarn....

1: HÖSTLOV "Spöket, som glömde hur man spökar" (för fritisbarn i Malmö)
En interaktiv mystik-vandring med uppdrag, utmaningar och lyckligt slut.
Barnen ställs inför ett spännande problem, som måste lösas. Vi delar upp barnen i mindre grupper. Grupperna ska ta sig runt i omgivningen, inne och ute för att lösa olika problem och samla ledtrådar till problemlösningen.            Tema - spökerier!!!

16-20 barn/grupp vid 5 tillfällen

Tisdag 1 nov em      Onsdag 2 nov fm & em      Torsdag 3 nov fm & em

Mer info och Intresseanmälan HÄR

2: BILDMAKT Åk 6-7 i Skåne

Lektion 1: Vi talar om- och visar bilder från sociala media utifrån deras syfte, kraft och innehåll.
Lektion 2: Eleverna gör egna bilder i mindre grupper, utifrån våra instruktioner.
Lektion 3: Vi tittar på allas bilder och diskuterar.                  

Mer info och Intresseanmälan HÄR

3: INTRYCK + UTTRYCK = AVTRYCK
Åk 4-5 i Skåne

Vi erbjuder en riktigt kreativ workshop, där drama och konst står i fokus!
Två pedagoger från DH kommer till klassrummet och startar en spännande kreativ process på temat identitet. En process där vi vill inspirera eleverna till att hitta uttryck inom sig själva, som de inte visste att de hade…

Pedagogerna börjar med att ge intryck, så att eleverna kan hitta sitt eget uttryck. För att till slut lämna ett avtryck. Hela workshopen tar 2 timmar inkl. paus.

Mer info och Intresseanmälan HÄR

Mer Skapande Skola

Vi är nu i full färd med att planera inför Skapande skolaprojektet med Kommunikationsskolan i Malmö. Det går under namnet ”Flyttfåglar” och kommer att gå av stapeln i form av en koncentrerad, tillika kreativ temavecka i vecka 43.

Att bygga berättelser

Under höstlovet kommer vår konstnär Jafer, tillsammans med en förbokad barngrupp, laborera kring hur man kan bygga en berättelse. Går det och hur gör man då? Denna verksamhet är en del av vår förstudie kring en Barnens skulpturpark i Rosengård.

Scenografiworkshop

I vårt samarbete med Skånes dansteater, hade vi ungdomar här på konstworkshop. Resultatet ska användas i dansprojektet Dance across borders. Premiär på höstlovet (3 nov) och du kan dessutom prova på danserna själv den 6 november!

Studiebesök från Haninge

Den 15 september hade vi ett himla trevligt studiebesök från Kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge. Totalt 16 personer var i Malmö för att hämta inspiration och Drömmarnas hus var en plats de valde att besöka. Vi hoppas och tror att de fick med sig en stor dos inspiration men även vi fick ta emot ett spännande inspirationsmaterial som handlar om barn och offentlig konst i Haninge kommun. Det tackar vi för och hoppas att vi, i framtiden, får tillfälle att besöka Haninge!

Resan går till Osby

Allt rullar på för fulla muggar i Skapande skolaprojektet RESAN i Osby. Varje torsdag och fredag så reser vårt pedagogteam till Osby, för att möta nya härligt kreativa elevgrupper i det att starta upp deras resa. Det skall bli väldigt spännande att se slutresultatet vid finalerna i december, vi längtar!

I väntan...

”Stick ut” heter vår spännande ansökan som vi skickat in till Kulturrådets Kreativa platser- en del av satsningen Äga rum. Vi håller tummarna och beslut kommer i mitten av november. Så det är bara att vänta.

Kärt återseende

En härlig återträff med vår unga ensemble i Den röda tråden skedde den 7 september. Vi hade äran att få se på en ny liten film – ” bakom kulisserna” på Den röda tråden och skratten, leendena och igenkännandet var stort. Vi pratade om våra bästa minnen från Den röda tråden och fikade tillsammans. Sedan var det hög tid att köra igång med den kreativa teater- träningen med Liza och Kristian. Mot nya spännande utmaningar!
Se: DRT Bakom kulisserna

...på tal om Den röda tråden

Totalt genomfördes 63 MODworkshops där 1720 människor deltog. Människor i alla åldrar var med och skapade sin MOD skulptur och sammanlagt 654 skulpturer blev det som färgades röda och ställdes ut i vår MOD bana. Tack alla ni som medverkade i detta!

Vårt taggade gäng på scen var 40 stycken och de spelade sju föreställningar av Den röda tråden. Tack för en fantastik föreställning!

Våra publiksiffror, tillsammans med Sommarscen Malmö, visar att vi hade totalt 2 200 i publiken. Jättehärligt! Tack alla för att ni kom!

Mycket ska man få lära sig

Jafer lär ut olika konstnärstekniker, Liza lär ut teater, Maria lär ut akrobatik. Med andra ord, kurserna för "de små" är igång.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så ber vi om ursäkt. Prenumerationen kan i så fall avslutas i länken längst ner till höger.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se        www.drommarnashus.se

040-31 15 80

LIKE TWEET FORWARD