November nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

November 2016

Öppen lördag för dig

Låt hösten inspirera dig i akvarellfärg. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vår konstnär Jafer Taoun är din personliga coach.

Alla är välkomna, gammal som ung.
Drömmarnas hus lör. 12 nov. kl: 13-15

Spökerier i herrgården

Det finns ett par platser kvar på torsdag
kl:15 till vårt miniäventyr för 6 till 9-åringar.

 

Anmälan sker HÄR och är helt avgiftsfri.

Bildworkshop åk 6-7 i Skåne

Veckan efter höstlovet drar två av Drömmarnas hus pedagoger ut i skånska åk 6-7 klasser för att arbeta med workshopen Bildmakt. I denna workshop står bilder som sprids i sociala medier i fokus. En tematik med hög aktualitet!          

Det finns några platser kvar. Mer info och Intresseanmälan HÄR

Skulpturworkshops på höstlovet

Som en del av Drömmarnas hus förstudie ”En skulpturpark i Rosengård”, så kommer vår konstnär Jafer att hålla skulpturworkshops för och med en entusiastisk grupp barn under höstlovet. Vi ser verkligen fram mot resultatet!

Malmöäventyret

Den 24 oktober öppnade vi anmälnings-sidan för det nya MalmöÄventyr, som kommer att gå av stapeln i Torup våren 2017. Anmälningarna har till vår glädje strömmat in, men du som har en åk 2 i Malmö och har missat detta erbjudande, har fortfarande chansen. Vi stänger anmälningssidan först den 17 november, så för mer info samt anmälan klicka HÄR.

Vernissage på Flyttfåglar

Efter en intensiv vecka med skapande skola projektet Flyttfåglar, så var det fredagen den 28 oktober, så dags för finalen på Kommunikationsskolan i Malmö. Det blev en härlig tillställning, där vi förutom att ta del av fantastiska  installationer i form av nya platser för möten, fick njuta av nyskrivna sånger samt teater. Drömmarnas hus vill tacka elever och personal på skolan för ett mycket gott samarbete!

Funkar inte filmen? Klicka HÄR.

Två olika flashmob samma kväll

Två stycken spännande Flashmob blev avslutningen på terminen för Drömmarnas Hus ungdomsteatergrupp. Läslust på biblioteket, och Väntan på centralstationen. Kul och spännande!
           Vi startar kurserna igen den 26 januari. Va´med du också. Kostar noll!

Ung Talang Malmö

Efter många timmars förberedelser och mycket nervositet avslutades UTM -16 med tre glada pristagare! Vinnare var också de tre ungdomsarrangörer som är idébärarna och genomförarna. Trötta glada och med siktet inställt på UTM -17, kan nu ungdomarna luta sig tillbaka för att samla krafter inför framtida projektutmaningar.

PÅ VÄG – fortfarande i full gång!

Det är himla roligt att se hur väl sam-arbetsprojektet PÅ VÄG tas emot ute bland skånska åttondeklasser. Detta är projektet som projektleds av organisationen Transfer, men där också Swedbank, Ung Företagsamhet, Transfers föreläsare och Drömmarnas hus gör gemensam sak. Det handlar om att med olika grepp, väcka elevernas intresse och nyfikenhet inför ett framtida yrkesliv. Redan nu vet vi att hela vårterminen är fullbokad. PÅ VÄG kommer alltså att fortsätta vara på väg, ett bra tag till...

Drömmarnas hus på konferensen Slöjdcultures 2016

Måndagen den 24 oktober så hade Drömmarnas hus det stora nöjet att vara inbjudna som föreläsare på en konferens arrangerad av Skånes Hemslöjdsförbund. Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, har initierat ett samarbete mellan hemslöjdskonsulenterna i de tre storstadsregionerna Skåne, Stockholm och Västra Götaland då hemslöjden vill bli bättre på att fånga upp samt spegla den mångfald Sverige har. Konferensen arrangerades som en del av denna samarbetssatsning.

Snart i en kommun nära dig

Tisdagen den 8 november har vi premiär för Intryck-Uttryck-Avtryck, en kombinerad drama/konst workshop för åk 4-5 i Skåne. Vi kommer här att besöka skolor från Lund, Malmö, Höganäs, Helsingborg och Lomma. Spännande!

Vi gillar kulturrådet

Vi är i full gång, att tillsammans med Tygelsjöskolan och deras eminenta unga Kulturråd, bygga fundamentet till det som skall bli vårterminens Skapande skolaprojekt. Vi tror och känner att vi har något riktigt spännande på gång och det är underbart att se hur skolan involverar sina elever, då skolan faktiskt har ett eget, väl fungerande, kulturråd. Det gillar vi!

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så ber vi om ursäkt. Prenumerationen kan i så fall avslutas i länken längst ner till höger.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se        www.drommarnashus.se

040-31 15 80

LIKE TWEET FORWARD