Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten volt szó a magyar narancs születéséről, a memoárírás íratlan szabályairól, utánanéztünk híres írók napirendjének, és hogy kinek érdemes mással megíratni a könyvét, újabb részlet jött a lélektani krimisorozatból és egy ex-drogos vallomásából, valamint elkezdtük megfejteni, hogyan vezeti Agatha Christie az olvasóit orruknál fogva.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Krisz ötletei / Agatha Christie 12 titka (1. rész)

Szombatonként jelentkező rovatában Nádasi Krisz író, szerkesztő a könyvcímírás és a fülszövegkészítés fortélyai után azt vizsgálja: hogyan rejti el regényeiben a nyomokat a krimi koronázatlan királynője úgy, hogy lássuk, de mégse tudjuk, ki a gyilkos.

10 szabály, amit minden memoárírónak be kéne tartani

Hogy ne rontsuk el őszintétlenséggel vagy a felesleges részletek sorolásával a memoárunkat, Könyv Guru összeszedte a műfaj legfontosabb szabályait.

Lapmargó / Citromnagyhatalmi álmok

A tanú című örökzöld film hangulatát idézi meg állandó rovatában Murányi Gábor. A bemutatott kötet az ötvenes évek természetátalakító őrületét veszi górcső alá, amikor pátrhatároztaban döntöttek gumipitypangról, gyapotról és az erkélyen termesztett magyar narancsról...

Így írnak ők - klasszikusok napirendje

Mindegy, hogy éjjel vagy délelőtt, napi két órát vagy tízet, józan életet élve vagy 50 feketekávéval megtámogatva: a lényeg, hogy egy író rendszeresen dolgozzon - derül ki Könyv Guru összeállításának.

Miért hasznos mással íratni meg a könyvünket?

Nem csak idő és pénz spórolható azzal, ha szakértő segítségét vesszük igénybe könyvünk megírásához. Összeszedtük az érveket a háttéríró alkalmazása mellett.

Regényújság / Álomtalanítás - 3. rész

Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimijének újabb részében az egyik asszony, a tettes nyomokat fed el, a másik, a rendőr felfedez. Egy harmadik pedig, aki rosszkor volt rossz helyen, vallatófénybe kerül. Az előző részek itt és itt olvashatók.

Ízelítő / Szertelenségem Bibliája

Könyv Guru ezúttal egy naplóból ad ízelítőt, amelynek szerzője leírja az utat, ahogy a pszichés függőség labirintusába került, és a gyötrelmes küzdelmeket, ahogy - talán - kitalált onnan.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru