خبرنامه کتابک

مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان

خبرنامه کتابک شماره ۱۳۸ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۳

اگر نمی خواهید خبرنامه را دریافت کنید، بر روی "لغو اشتراک" در انتهای خبرنامه کلیک کنید

امسال ۳۰ میلیون کودک به سبب بحران در کشورشان به مدرسه نمی روند

امسال ۳۰ میلیون کودک به سبب بحران در کشورشان به مدرسه نمی روند

نزدیک به ۳۰ میلیون کودک یعنی نیمی از کودکانی که از مدرسه بازمانده اند در مناطق بحران زده و پرآشوب زندگی می کنند. کشمکش ها و بحران ها سبب شده است که بسیاری از کودکان از حق آموزش محروم بمانند.

در این مناطق مدرسه ها بمباران شده اند و کودکان از خانه و مدرسه خود رانده شده اند. در لیبریا و سیرآ لئون به سبب بیماری ابولا مدرسه ها دست کم تا پایان سال میلادی بسته خواهند بود یعنی بیش از ۳ و نیم میلیون کودک از مدرسه رفتن در این مناطق باز مانده اند.

بیشتر بخوانید

سومین جشنواره کتابخانه های روستایی غرب کشور در بوکان برگزار شد

سومین جشنواره کتابخانه های روستایی غرب کشور در بوکان برگزار شد

سومین جشنواره کتابخانه های روستایی غرب کشور به مدت یک روز در شهرستان بوکان برگزار شد. این جشنواره روز پنج شنبه ٢٠ شهریور به همت انجمن دوستداران یادگارهای تاریخی (ایزیرتو) و با همکاری انجمن حمایت از توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی (حامی) برگزار شد.

تبدیل ساخت کتابخانه های روستایی به یک جریان فرهنگی و توسعه این جریان و تبادل تجارب کتابداران کتابخانه های روستایی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

بیشتر بخوانید

پیکار موسسه بوک تراست برای خواندن با برنامه "بخوان و به دست بیاور"

پیکار موسسه بوک تراست برای خواندن با برنامه، بخوان و به دست بیاور

موسسه ی بوک تراست ۸ سپتامبر روز بین المللی سوادآموزی در سایت خود از اجرای برنامه ی جدیدی برای تقویت مهارت خواندن کودکان منتشر کرده است. پژوهشی نشان می دهد که در صورت ادامه یافتن شرایط کنونی در سال ٢٠٢۵، در بریتانیا ۱/۵ میلیون کودکی که از دبستان فارغ التحصیل خواهند شد نمی توانند درست بخوانند.
این آمار تکان دهنده موسسه بوک تراست و موسسه های فعال در این زمینه، روزنامه ها، برنامه های تلویزیونی و پشتیبانان دیگر را بر آن داشت تا به کمک یکدیگر برای مشکل خواندن کودکان پیکاری را آغاز کنند.
موسسه بوکتراست با این شعار "لذت کتابخوانی زندگی را عوض می کند پس بیایید این برنامه را شروع کنیم." پیکاری را برای تقویت خواندن آغاز کرده است. این موسسه تصمیم دارد با اجرای برنامه هایی مهارت خواندن کودکان دبستانی را تا سال ٢٠٢۵ تقویت کند تا همه ی کودکان یازده ساله بتوانند به خوبی کتاب بخوانند.

بیشتر بخوانید

ویژه ها

چرا بچه‌ها از کتاب‌های درسی گریزان‌اند؟

چرا بچه‌ها از کتاب‌های درسی گریزان‌اند؟

کتابهای درسی، نخستین و جدیترین کتابهایی هستند که بسیاری از کودکان با آن سر و کار دارند. بنابراین این کتابها میتوانند نقش بسیار مهمی در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و علاقهمند کردن بچهها به مطالعه داشته باشند. کتابهایی که لازم است هرچند سال یک بار، مورد بازبینی و ویرایش قرار بگیرند و با شرایط زمانه همگام شوند.

اما کتابهای درسی تا چه اندازه کودکان را به کتاب خواندن تشویق میکنند و چگونه میتوانند به ترویج فرهنگ کتابخوانی بینجامند؟

این پرسشی است که خبرگزاری مهر در آستانه سال تحصیلی جدید با شاعران، نویسندگان و تصویرگران در میان گذاشته و نظرات آنان را جویا شده و در چند شماره منعکس کرده است.

بیشتر بخوانید

کارگاه‌های فصل پاییز موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان

کارگاه‌های فصل پاییز موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان

موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان پس از برگزاری کارگاه های مختلف و استقبال آموزگاران، مربیان، کتابداران و خانواده ها از این کارگاه ها، تصمیم به برگزاری دوره جدیدی از کارگاه ها در فصل پاییز کرده است.
کارگاه ها در چهار ساعت برگزار می شوند و همراه با مباحث تئوری، کارهای عملی مربوط به کارگاه هم انجام می شود. پس از پایان هر کارگاه به شرکت کنندگان گواهی شرکت در کارگاه داده می شود.
شماره تلفن برای ثبت نام کارگاه ها: ۸۸۵۵۲۳۱۸
مسؤل ثبت نام: خانم سیف اشرفی - برنامه هفتگی کارگاه ها

با من بخوان

فیل‌های کتابخانه به کودکان لائوسی کتاب می‌رسانند!

فیل‌های کتابخانه به کودکان لائوسی کتاب می‌رسانند!

صدها کودک لائوسی یک صدا فریاد میزنند: «فیل ها می آیند! فیل ها می آیند!» اما اینها فیلهای همیشگی نبودند، کتابخانههایی بودند که چهار پا داشتند.

سالهاست که فیلهای آسیایی به نماد ملی کشور لائوس بدل شدهاند. از زمانهای بسیار دور این جانوران بزرگ جثه دوست داشتنی برای انسانها بسیار سودمند بودهاند، در میدانهای جنگ تا در زمینهای کشاورزی؛ اما اکنون نامشان در فهرست گونههای در خطر قرار گرفته است.

سازمان «مکانی برای خواندن لائوس» در همکاری با دو سازمان غیر دولتی دیگر: سازمان «اقدام برای کودکان لائوس» و «آسیافیل» و همچنین دولت محلی در تلاشی گسترده طرح نخستین کتابخانههای سیارفیل را به اجرا در آوردند تا که ازیک سو مردم از وضعیت دردناک زندگی رو به انقراض فیلها بیشتر آگاه شوند و از سوی دیگر به سوادآموزی در جوامع روستایی یاری رسانند...

بیشتر بخوانید

آموزش خلاق کودک محور

خندیدن کودک را سرکوب نکنیم

خندیدن کودک را سرکوب نکنیم

کارشناسان پرورش مهارت شوخ طبعی را از اصول تربیتی مهم در خانواده میدانند «شیطنت های کودک خردسالم و به قول آشنایان و دوستان شیرین کاری هایش، همیشه مرا رنج می دهد. گاهی اوقات لنگه کفش را به جای گوشی تلفن برداشته و با دوست خیالی اش صحبت می کند، در برخی مواقع عصای پدربزرگش را برداشته و با خنده های بی پایانش، شروع به گفتن لطیفه های تکراری و بی مفهوم می کند. برخلاف عقیده همسرم که او را کودکی باهوش و شیرین می داند و حمایتش می کند، من نگران هستم». مادر پسر بچه هفت ساله از شوخ طبعیهای فرزندش نگران است در حالی که به عقیده متخصصان ویژگی شوخ طبعی از خصایص انسانهای باهوش به شمار آمده و پرورش آن در کودکان سبب افزایش خلاقیت و کمک به رشد شناختی کودک میشود.

بیشتر بخوانید

تازه های نشر ما

عروسک های انگشتی راهی به سوی قصه گویی، بازی و خلاقیت
آنچه یک کتابدار کودک باید بداند!

کتاب هدهد

تمساح غول پیکر با فعالیت
مرغ سرخ پاکوتاه + فعالیت
المر فیل رنگارنگ + فعالیت
گوکو - عروسک مردم ساخت - خانواده
دهتولوک - عروسک مردم ساخت
آواورزی با سی‌بی‌لک
موش گریز پا
کفتر کش
قصه های خوب برای بچه های خوب
آهنگ تار کولی
درخت بخشنده
گفتگو با زمان

کتاب های خوب برای کودکان و نوجوانان

تاریخ ادبیات کودکان ایران

تاریخ ادبیات كودكان ایران جلد ۳
تاریخ ادبیات كودكان ایران جلد ۱۰
تاریخ ادبیات كودكان ایران جلد ۲

خبرنامه کتابک

تهران، خیابان یوسف آباد، خیابان بیست و سوم، کوچه شایان، پلاک ٢۶

MailerLite