Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten befejező részéhez érkezett Agatha Christie módszerének elemzése, utánajártunk, hogy miért hasznos a memoárírás, elemeztük Horhy Miklósné naplóját, kaptunk tanácsokat az Íróiskolából, megtudtuk, hogy mi a szerelem és a matek közti kapcsolat, folytattuk a krimiregényt, és közöltünk egy novellát, illetve egy kisregény első fejezetét.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Krisz ötletei / Agatha Christie 12 titka - 3. rész

Sorozatában Nádasi Krisz író a krimikirálynő titkait elemezte, azt, hogy hogyan kell úgy elhelyezni a nyomokat a szövegben, hogy az olvasó ne vegye észre őket. A befejező részben új írói eszközök mellett az eddigieket infografikán is összefoglaljuk.

10 ok, amiért mindenkinek meg kellene írnia a memoárját

Nem a különleges életutat bejárt emberek kiváltsága a memoárírás, hiszen ez a fajta szellemi munka a tapasztalatok szerint gazdagítja és gyógyítja a személyiséget. Könyv Guru összeszedte az emellett szóló érveket, korábban pedig már a memoárírás szabályait is.

Lapmargó / A nem különösebben éles szemű megfigyelő

Murányi Gábor ezúttal azt boncolgatja, hogy vajon miért mulasztotta el a szembenézést családja történelmi felelősségével és Magyarország vérzivataros hónapjaival, éveivel Horthy Miklósné a nemrég megjelent naplójában.

Íróképző műhelyek - Mezey Katalin tanácsai tollforgatóknak

A hazai íróképző műhelyek közül bemutatott Íróiskola vezető oktatója, az Írásgyakorlatok szeminárium vezetője, Mezey Katalin író, költő foglalja össze, mire kell figyelnie a kezdő íróknak.

Regényújság / Álomtalanítás - 5. rész

Könyv Guru már az 5. részét közli Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimijének, amelyben látszólag távolodnak egymástól a nyomok, de valójában nagyon is közelednek... Itt érhető el az 1., a 2., a 3. és a 4. rész.

Decens Recenzens / Paradoxonhatás

Hogyan segíthet a matematika olyan fontos helyzetekben, mint a párválasztás, a netes társkeresés optimalizálása vagy az esküvői ülésrend megszervezése? Egy könyv az irracionális és a racionális házasságáról.

Heti Novella / Lomtalanítás

A héten ismét új rovata indult Könyv Gurunak: keddenként egy-egy új novellát adunk közre. Az első Mester Györgyi tollából, A hatodik című új kötetéből származik.

Ízelítő / Ne hagyjatok békén!

Ezúttal P. Dobrossy Rita kisregényéből adunk ízelítőt olvasóinknak, amelyben egy nevelőintézetből kikerült csinos, fiatal lány pincérnőként helyezkedik el egy night-clubban, és a műszak végén ajánlatot kap egy dúsgazdag vállalkozótól...

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru