Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten utánajártunk, mire kell ügyelnie a kezdő íróknak Petőcz András szerint, van-e kapcsolat testmozgás és kreativitás között, miért aktuális a sztálini diktatúrát leleplező kötet és milyen volt a Vasgárda ideológiája. De folytattuk a krimiregényt, bemutattunk egy különleges novellát és ízelítőt adtunk a kötetből, ami a multik társadalmi felelősségvállalását vizsgálja.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Íróképző műhelyek / Petőcz András az alapszabályokról

Mire kell ügyelnie a kezdő írónak? Íróképző műhelyeket bemutató sorozatunk újabb részében a Szépírói kurzus alapító-vezetője, Petőcz András osztja meg gyakorlati tanácsait, és ad hasznos házifeladatokat.

Krisz ötletei / Most akkor sportoljak vagy írjak?

Segíti-e az író munkáját a rendszeres testmozgás - teszi fel a kérdést Nádasi Krisz. A cikkből arra is választ kaphatunk, hogy mi a tudományos kapcsolat sport és kreativitás között.

Lapmargó / Nem hagy nyugodni

Murányi Gábor rovatában e héten a sztálini diktatúrát leleplező erőteljes memoárról ír, amely ugyan sok évtizedes késéssel jutott el a magyar olvasókhoz, de mit sem vesztett eredeti hatásából.

Történelemszemlélő / Puliszka hagymával

Könyv a hírhedt Vasgárda történetének első évtizedéről, amelyet egyaránt jellemzett brutalitás, antiszemitizmus, szegényes ideológia, no meg a vaskezű vezető már-már vallásos tisztelete. Történészi értékelés részletekkel fűszerezve.

Regényújság / Álomtalanítás - 9. rész

A folytatásos regény 9. részében a lelki barátok, akik végre segítenek, mindkét nőnek megadják a kezdő lökést a továbbhaladáshoz a végzetük vonalán. Egyelőre csak egyiküknek sikerül meghozni a helyes döntést... Itt érhető el az 1., és a 8. rész.

Ízelítő / A multik társadalmi felelőssége

A multinacionális cégek társadalmi felelőssége puszta jótékonykodás, vagy jogi kötelességként is levezethető - veti fel Kun Attila A multinacionális vállalatok szociális felelőssége című könyvében, amelynek bevezetőjét közli Könyv Guru.

Heti novella / Jeam Bean Bendrix, a tangóharmonikás

"Párizs utcáin mindig nagy volt az élet. Kacajok, csókok, lázálmok, kudarcok. Szerelmek, kétségbeesés, értelem nélküli öngyilkosságok. Tökéletes táptalaj az emberi léleknek." Egy különleges hangulatú novella a Tunisz 21/12 (Rock n'roll) című kötetből.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru