Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten alaposabban utánajártunk az ekönyvek titkosítási dilemmájának, elemeztünk egy könyvet az internet butító hatásáról, Krisz befejezte memoárírási sorozatát és értékeltük Ferge Zsuzsa interjúkötetét. Továbbá folytattuk a krimiregényt, közreadtunk egy filozofikus vadásztörténetet és ízelítőt adtunk egy orvosi krimiből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Decens Recenzens / Az elbutító internet

Mit változtat az internezetés, a "guglizás" a gondolkodásunkon, a munkamódszerünkön? Egy bátor és provokatív könyv az emberiség elbutulásáról azoknak, akik elviselik, ha alapvető meggyőződéseiket kérdőjelezik meg.

eKönyvek titkosítása: miért a lágy a keményebb?

Tényleg azé a könyv, aki megveszi? És mi a helyzet az ekönyvekkel? Hogyan akadályozhatják meg a kiadók, hogy bárki másolgassa a kiadványaikat, mégse csorbítsák a vevők szerzett jogait?

Krisz ötletei / Memoár 3.: Mitől lesz kapós az élettörténetem?

Igaznak kell-e lenni a memoárunknak, vagy az életünkre való visszatekintés közben bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat? Ezeket a kérdéseket is feszegeti Nádasi Krisz sorozata befejező részében. Az első és második rész itt olvasható.

Lapmargó / Felháborodási képesség

"Lehengerlően tiszta logikájú, a legtudományosabb kérdéseket is közérthetően tálaló, egyenes beszédű szöveg" - írja Murányi Gábor rovatában a 85 éves Ferge Zsuzsával készített interjúkötetről.

Regényújság / Álomtalanítás - 12. rész

A 12. részben nincs megállás: Shauni és Frank kapcsolata végképp közös vágányra futott, ezt pedig a nőnek tudomásul kell vennie, hogy már semmi nem lesz ugyanaz, mint annak előtte...  Itt érhető el az 1., és a 11. rész.

Ízelítő / Megpecsételt sorsok

"A halál nem „nemlét”, csak a létnek egy másik, ellentétes pólusú formája. A meghalás így nem más, mint annak a küszöbnek az átlépése, amely az élőket és a holtakat egymástól elválasztja." Részletek egy fordulatos orvosi krimiből.

Heti novella / Üres helyek trófeái

A vadászok világába tekintettünk be Sáry Gyula Üres helyek trófeái. Vadásztörténetek – kicsit másképp című könyvének nyitó elbeszélésével. A szerző ezen kötete is számos filozofikus eszmefuttatást tartalmaz erdőről, madarakról, fegyverekről, vadászírókról és veszendő értékekről.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru