Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten újra foglalkoztunk az írói válsággal és pszichológiai hátterével, bemutattunk egy könyvet a vészkorszakról és egyet a kádár kori cigánypolitikáról, folytattuk Krisz memoráírási tanácsait, valamint a krimiregényt. Ezen kívül bemutattunk három vidám novellát és ízelítőt adtunk egy viking regényből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Az írói válság lelki háttere és leküzdése

Könyv Guru összeszedte, hogy milyen pszichológiai tényezők állhatnak az írói válság hátterében és milyen technikák segítségével lehet eedményesen megküzdeni vele. Egyéb technikákról itt írtunk.

Történelemszemlélő / A vészkorszak rejtett forrásai

Egy könyv, amely rendhagyó módon, források tükrében mutatja meg a vészkorszak embertelenségét: 1938-tól egészen az 1949-es igazolóbizottsági eljárásokig.

Krisz ötletei / Memoár 2.: Hogyan kezdjek neki az élettörténetemnek?

Hogyan válasszuk ki a legütősebb kezdést a visszaemlékezésünkhöz, és milyen technikával építsük fel a fejezeteket? Az első rész itt olvasható, a memoárokról korábban itt írtunk.

Lapmargó / Kényszeres átnevelés a Kádár-korban

Meghökkentően izgalmas olvasmány és egyben rémisztő korrajz a cigányság előítéletes és kudarcos kényszerasszimilációjának folyamatáról. Hogyan látta Kádár János a cigányokat.

Regényújság / Álomtalanítás - 11. rész

A folytatásos regény tizenegyedik részében a Férfi és a Nő, a Vőlegény és a Menyasszony katartikus erejű egyesülése nyomán beáll a békesség... Itt érhető el az 1., és a 10. rész.

Ízelítő / Amit Ódin súgott

A XIV. századi grönlandi kolónia nyomtalan eltűnése egyike a középkor rejtélyeinek, amelyre Endridi Skalli Amit Ódin súgott című könyve ad elképzelt, de lehetséges magyarázatot. Most a prológust és a szerző utószavát közüljük.

Heti novella / Az eredendő igazságtalanság

"A lélek halhatatlan. Akkor a lélek bűneiért miért a szerencsétlen mulandó testet feszítik keresztre?" Három vidám és elgondolkodtató történet Tamás Zoltán Férfi lélekvándorlás című könyvéből

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru