Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

A héten a Zöld Tea irodalmi hobbiműhelyben jártunk, bemutattunk egy első világháborús kötetet, Nádasi Krisszel tipográfiai kalandozásba kezdtünk és kiderítettük, milyen olvasó Spiró György. Befejezéséhez érkezett a krimiregény, közreadtunk egy meghökkentő novellát és ízelítőt adtunk a kereszténység születéséről szóló könyvből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Íróképző műhelyek 3. – Ujjgyakorlatok a Zöld Teában

Két órán belül 2 rövid írást is elkészíthet, felolvashatja őket és értékelést is kap rájuk az, aki felkeresi a Zöld Tea íróműhelyt. Könyv Guru is ott járt.

Történelemszemlélő / A nagy daráló

Milyen okok álltak a brit hadtörténelem legnagyobb kudarcának hátterében, amikor a somme-i csata első napján 60 ezer angol fiatal esett el? Könyv Guru közli a kötet bevezetőjét is.

Krisz ötletei / Milyen betű illik hozzám?

Tipográfiai útmutató azoknak, akik betűtípust keresnek különféle alkalmakra, különféle írásokhoz. Nádasi Krisz két részben mesél a talpas és "talpatlan" betűk trükkjeiről, hatásáról - szemléletes illusztrációkkal.

Lapmargó / Spiró, az olvasó

"Egy független szellem elfogulatlan olvasónaplója", avagy az író, aki mindig személyesen is viszonyul olvasmányélményeihez. Murányi Gábor írása az az olvasva is lenyűgöző Spiró Györgyről.

Regényújság / Álomtalanítás - 13. rész

A tizenharmadik, azaz az utolsó stáció. Shauni elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor el kell döntenie: a saját rettenetes múltja forgácsolja szét, vagy képes új életet kezdeni, miután már lezárult a régi?  Itt érhető el az 1., és a 12. rész.

Ízelítő / A "betlehemi csillag"

A történeti források és a csillagászati adatok összevetésével kijelenthető, hogy a „betlehemi csillag” jelensége egy holdfogyatkozás volt. Részlet Kovács György könyvéből a keresztény vallás megszületéséről.

Heti novella / Földönkívüliek a Pénzverem utcában

"Sohasem volt jó matematikából, de azt ki tudta számolni, hogy három lábhoz két pár zokni kell. Igaz, marad egy, de másképp nem lehet megoldani." Meghökkentő novella Rácz Katalin kötetéből. 

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru