Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten utánajártunk, miért írnak az emberek könyvet, mit gondolt az alkotásról a napokban elhunyt Kertész Imre, hogyan kell vonzó borítót tervezni, valamint felidéztük irodalmi hősök szerelmi háromszögeit  és összevetettünk 3 regényt a zaklatásról. Továbbá folytattuk a krimiregényt, szokás szerint hoztunk egy novellát, és ízelítőt adtunk egy torokszorító krimiből.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Kertész Imre íróvá válásról, az alkotás gyötrelmeiről

Miként gondolkodott a héten elhunyt Nobel-díjas Kertész Imre az alkotás nehéz pillanatairól, az alkotói szenvedélyről, az írói becsvágyról és arról, hogyan válik íróvá az ember - idézte fel Könyv Guru.

12+1 jó ok, amiért az emberek könyvet írnak

Leküzdhetetlen belső késztetés, karrierépítés, öngyógyítás vagy marketingszempontok is a pénznél jobban motiválhatják azt, aki könyvírásra adja a fejét. 

Lapmargó / Szerelmi háromszögek négy színben

Irodalmi hősök szerelmi háromszögei - szigorúan a tények alapján. Murányi Gábor a héten Valachi Anna izgalmas pódiumjátékairól ír, amelyek megújítottak egy különleges irodalmi műfajt.

Krisz ötletei / Ó, az a gyönyörű borító!

Hogyan tervezzünk olyan hívogató borítót a könyvünknek, hogy azt azok is megvegyék, akik annyira nem is érdeklődnek a téma iránt? 7 tényező, amitől hat egy borító.

Regényújság / Álomtalanítás - 7. rész

A folytatásos regény 7. részében a rendőrnyomozó jár előbbre, mert felfedezi a találkozást, a tömeggyilkos pedig meghátrál, segítséget kérve a mindenhatótól... Itt érhető el az 1., és a 6. rész.

Decens Recenzens / Mivel zaklatnak

Recenzió három kőkemény zaklatós történetről, amelyek legalább annyira szólnak a felnőtteknek, mint a szereplőik korosztályának.

Ízelítő / Mark Wander: A bosszú kötelez

Egy kegyetlen sorozatgyilkos nyomait követi a nyomozó, ám egyszerre rádöbben, hogy a borzalmak kiváltója valójában ő maga, akire a gyilkos vadászik. A héten az Ad Librum kiadónál megjelent krimiből közlünk részletet.

Heti novella / A párhuzamosok széttartanak

Szűnni nem akarón, monotonon, mint egy sámánmondóka: – ,,ha a gye-rek meg-hal, el-hagy-lak”... Keddi novellánkat ezúttal Frideczky Katalin Jolán gyereket vár kötetéből válogattuk.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru