Kapljice iz aloje za zamašen nos

Ker smo ravno v času viroz in prehladov, se nas veliko sooča z zamašenim nosom. Recept, ki vam ga predstavljam v nadaljevanju je tako enostaven, da bi bil že težko bolj enostaven. A mogoče ravno zaradi tega razloga tudi zelo učinkovit. Potrebujete samo svež list aloje arborescens.

Če imate rastlino doma, je najbolje, da odrežete le delček lista. Glavo nagnite nazaj, kot bi si želeli v nos nakapljati kapljice. In točno to tudi storite. Košček lista podržite nad nosom in ga stisnite med prsti. Tako da bodo kapljice gela stekle v nos.

V vsako nosnico nakapljajte nekje med 5-7 kapljic gela. Ostanka aloje nato nikar ne zavrzite. Če vam je grenak okus všeč, ostanek lista zaužite. Sicer pa se z njim namažite po koži, kjer imate morebitne težave. Tako ga lahko v celoti izkoristite.

Postopek ponovite nekje 3x dnevno. Po sili potreb lahko tudi pogosteje. Najbolje je, da to naredite vedno s svežim koščkom lista. Sicer pa ga zavijte v alu folijo in shranite v hladilnik. Tako ga nekaj dni brez problema uporabljate.

Opisan postopek ponavljajte toliko časa, dokler vnetje nosu povsem ne izgine. Uporabniki poročajo, da je to možno že po dnevu ali dveh.


Bi radi več receptov?

Za več informacij o knjigi klikni na sliko.

Na kakšne načine lahko uporabljamo alojo arborescens, si lahko preberete tudi v knjigi Recepti za uporabo aloje arborescens.  Do izida je knjiga na voljo kar 25% ceneje.

Knjiga bo predvidoma izšla v tiskani izdaji v januarju 2015. Do takrat so možna prednaročila po kar 25% nižji ceni. Za samo 11,20 €. V primeru naročila dveh knjig ali več, poštnino častim jaz.

Vabim vas, da si pogledate več informacij o novi knjigi TUKAJ.


Bližajo se prazniki, zato poskrbite, da bodo minili v krogu družine in v prijetnem vzdušju.


Osti Jarej

Matija Šega 


Fruktus Matija Šega s.p. | Drejčetova pot 4, 8000 Novo mesto
Sporočilo je bilo poslano na . Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.aloearborescens.si, na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Fruktus Matija Šega s.p. Kliknite tukaj če se želite odjaviti iz seznama.