Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten ismét indult új rovata a Könyv Gurunak, és újra jelentkezett tanácsadó rovatával Nádasi Krisz író. Esett szó még egy megrázó anyakönyvről, készült interjú egy kortárs novellaíróval, bemutattunk egy különleges kiadót, körbejártuk a világot regények segítségével és utána jártunk, hány szót ír naponta egy komoly író.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Krisz ötletei / Írjunk még könyvcímet!

Nádasi Krisz író, szerkesztő rendszeresen jelentkező rovatában folytatja múlt héten kezdett sorozatát, amelyben bestsellerek példáján mutatja meg, hogy kell jó könyvcímet adni.

Lapmargó / Nem lehet nem olvasni

Állandó rovatában Murányi Gábor egy "megrázóan gyönyörűséges anyakönyvet" mutat be. Forgách András író, műfordító, dramaturg édesanyja ügynökmúltjával nézett szembe regényében.

"Nem töröm a fejem, hogy feltétlenül kipasszírozzak magamból valamit"

Hogyan alkot egy novellaíró, milyen a munkarendje, hogyan születnek a címei és szokott-e helyesírási szótárt használni írás közben? Interjúnkban ezekre a kérdésekre is válaszol Mester Györgyi kortárs novellaíró.

Regényújság / Álomtalanítás - 1. rész

Könyv Guru ezen a héten is új rovatot indított, ezúttal a Regényújságot. Ebben hétről-hétre folytatásokban jelennek meg regények, elsőként Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimije

Hogy dolgoztak a nagyok? - híres írók napi penzuma

Ha kíváncsi rá, mennyit dolgozik naponta Stephen King, hány oldalt írt Ernest Hemingway, vagy miért hagyta abba akár a jelenet közepén is a munkát Graham Greene, akkor olvassa el összeállításunkat.

Ajánlott olvasmányok utazóknak - a világ 37 könyvben

Meg lehet-e ismerni a világ tájait irodalmi művek alapján? Egy érdekes infografikán rendhagyó olvasónaplót találtunk arról, mely országokat melyik regény mutatja be a legjobban.

Sem befelé, sem kifelé nem kell fizetni

Egy újabb különleges kiadói modellt mutatunk be a héten. Az amerikai Lever Press sajátossága, hogy a megjelenő munkákért sem az olvasóknak, sem a szerzőknek nem kell fizetniük. De akkor ki állja a költségeket?

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru