Vreme in temperature so primerne za aloje...

{$name} ste že prestavili svojo alojo na prosto? Trenutno imamo temperature, ki nam to že omogočajo. Vendar vam svetujem, da imate alojo na prostem le, če jo boste pravi čas ponovno pospravili v notranjost.

Že v začetku naslednjega tedna se nam namreč obetajo jutra s temperaturami, ki bodo za naše aloje prenizke. Zato bodite pozorni, če ste alojo že prestavili na prosto oz. imate to namen storiti v teh dneh.

Kot kažejo napovedi, bomo potem primorani aloje zadržati v notranjosti skoraj nekje do polovice aprila. Do takrat se bodo namreč temperature ponoči in zjutraj spuščale do ničle, včasih celo pod. Kar pa za aloje ni primerno.

To vam poročam zato, ker aloje niso sobne rastline in če le imate možnost, jo imejte na prostem. Kot kaže v tem trenutku, bomo primorani alojo selit, saj če jo bomo želeli imeti zunaj, priporočam, da je tako le čez dan, ko so temperature temu primerne. Preko mrzle noči in jutra pa jo še vedno zadržujte v notranjosti. Če seveda imate to možnost. Sicer pa je bolje, da z alojo kar počakate v prostoru, dokler se temperature ne dvignejo na raven, ki jim bo ustrezala.

Več o vzgoji aloje arborescens
Če še niste zasadili poganjkov, storite to zdaj

Načeloma lahko poganjke mladih aloj, ki spomladi poženejo okoli stare rastline, presajate tekom celotnega leta. Vendar boste imeli največ možnosti, da se bo rastlina prijela in razvila v zdravo odraslo alojo, ravno zdaj. Če tega še niste storili, vam svetujem, da to naredite v teh dneh. Prav tako nove sadike aloj do primernih temperatur raje zadržujte v notranjosti. Mlade rastline so namreč še bolj ranljive na nihanje temperature.

O tem kako presajati poganjke in ustvarjati nove rastline sem že pisal. Da boste prepričani ali delate prav, vam priporočam, da si preberete prispevka na spodnjih povezavah.

Razmnoževanje aloj
8 korakov do nove aloje
20% spomladanski popust

Za še več informacij o sami rastlini, njeni vzgoji, razmnoževanju in uporabi, priporočam, da si preberete knjigo Zamolčana skrivnost aloje arborescens. Tokrat vam ponujam poseben 20% spomladanski popust, ki znižuje ceno knjige na vsega 16 EUR. Popust je omejen in je na voljo le za naročila preko spletne strani ali direktno na mail info@fruktus.si. Zato nikar ne odlašajte z naročilom.

Več o knjigi
Naročam knjigo
Predavanja o aloji arborescens

Na tem mestu bi se zahvalil vsem, ki ste me povabili predavati o aloji v vaš kraj ter tudi vsem, ki ste se mojih predavanj že udeležili. S skupnimi močmi smo tako ponesli znanje o aloji v številne kraje po državi in verjamem, da bomo v prihodnje še bolj uspešni.

Vse, ki ste alojo do danes že dobro spoznali pa pozivam, da znanja in izkušenj nikar ne zadržujete zase. Povejte naprej prijateljem in znancem. Razložite jim kako naj koristijo lastnosti te čudovite rastline v lastno dobro.

Zapomnite si, da smo skupaj močnejši. Še enkrat, hvala vam.

Več o predavanju o aloji arborescens

Želim vam čudovit konec tedna in zdrav vstop v pomlad.

Osti Jarej

Matija Šega

 

p.s.: Spremljajte nas tudi preko socialnih omrežij:

Facebook Twitter Google+ MySpace