Pogosto me ljudje sprašujejo, če je kaj narobe z njihovo alojo, ker jo imajo doma že nekaj let, pa do sedaj še nikoli ni cvetela. Ali pa, če sploh gre za pravo vrsto aloje, ker jim ni še nikoli cvetela.

Vem, da vsi nimate doma aloj, saj mnogi za izdelavo starodavnega napitka uporabljate liste, ali uživate vnaprej pripravljen napitek. A se mi vseeno zdi informacija zanimiva, zato jo delim z vsemi. 

Aloje cvetijo nekje v februarju in to res izgleda čudovito. Že novembra leto prej, pa se prične razvijati podolgovat cvet rumeno oranžne barve.

Vendar glede na povratne informacije ugotavljam, da po domovih 90% ljudi aloje NE cvetijo. Kaj je vzrok? Da aloja razvije cvet, ji moramo zagotoviti res idealne pogoje in kar se da veliko sončne svetlobe. Ker je pri nas v zimskem obdobju zelo malo sonca, to ni tako enostavno. Opažam, da aloje, ki jih imamo v garažah, na stopniščih in mnoge tudi v dnevnih prostorih ne cvetijo. Eno okno je običajno premalo, da v zimskem obdobju zagotovi zadosti svetlobe za razvoj cveta. 

Po mojih ocenah ima to srečo le okoli 10% lastnikov aloj. To so v večini primerov tisti, ki imajo alojo v zimskem vrtu, kjer je svetloba tekom celega dne. Ali tisti, ki imajo več kot eno okno v prostoru, kjer je aloja. Torej tam, kjer lahko aloja dobi večino dnevne svetlobe.

Če tudi vaša aloja ne cveti, je potem to tisto, kar ji morate zagotoviti. Svetloba. Seveda pa ni čisto nič narobe, če aloja ne cveti. Še vedno je to tista prava aloja, ki jo lahko redno uporabljamo. To, da nima cveta je pač cena, ki jo moramo plačat, če želimo imeti rastlino na dosegu roke. Kot pravim, to niti malo ne vpliva na njeno učinkovitost. Prikrajšani smo le za lepoto, ki jo v naše stanovanje lahko pripelje takšna cvetoča rastlina.

Če bi želeli o aloji arborescens izvedeti več, izkoristite trenutno res ugodno akcijo, kjer lahko prejmete dve knjigi kar 43% ceneje oz. za samo 20 eur + poštnina. Za več informacij kliknite TUKAJ.


Tu in tam nas zadnje dni skozi oblake pobožajo sončni žarki. Ste jih izkoristili za sprehode ter si napolnili baterije? Nikar ne pozabite, da živimo zdaj, v tem trenutku. Prelagati nekaj na jutri lahko nikoli ne pride.

Osti Jarej (staroslovenski pozdrav)

Matija Šega 


Fruktus Matija Šega s.p. | Drejčetova pot 4, 8000 Novo mesto
Sporočilo je bilo poslano na . Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh www.aloearborescens.si in www.fruktus.si na osnovi telefonske prijave, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja Fruktus Matija Šega s.p. Kliknite tukaj če se želite odjaviti iz seznama.