Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten folytattuk a hazai íróképző műhelyeket bemutató sorozatunkat, végig gondoltuk, hogy miért kell egy írónak minden nap írnia, bemutattunk egy különleges történelmi adattárat és egy hasznos könyvet fogyni vágyóknak, valamint folytattuk a krimiregényt, szokás szerint közöltünk egy novellát, és ízelítőt adtunk egy regényből a rákkal való küzdelemről.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Íróképző műhelyek 2. - A Szépírói kurzus belülről

Sorozatunk 2. részében a Kodolányi Főiskolán jártunk, ahol kifejezetten gyakorlati képzésen sajátíthatók el a próza, a dráma vagy a líra alapfogásai. Az előző részt itt olvashatják.

Krisz ötletei / Tényleg kell írni mindennap?

Aki csupán akkor ír, amikor ihlete támad, számítson rá, hogy nagyon sokáig tart majd élete regényének megalkotása. Nádasi Krisz gondolatai írói munkarendváltozatokról. Itt pedig korábbi cikkünk híres írók napi munkájáról.

Lapmargó / Árulkodó adattár

Egy száraznak tűnő történelmi adattárat mutat be Murányi Gábor, ám kiderül: a kommunista külpolitika megbízható robotosainak zárt köréről készült kötet tele van különleges életrajzi adalékokkal.

Decens Recenzens / A fogyás pszichológiai trükkjei

Miért eszünk többet, mint hisszük, és hogyan tudjuk megakadályozni, hogy a környezetünk határozza meg az evéssel kapcsolatos döntéseinket? Egy könyv, amely tudományosan segít fogyni.

Regényújság / Álomtalanítás - 8. rész

Robin O’Wrightly lélektani krimijének 8. részének tartalmából. Házak és lakások – ahol minden napvilágra kerül. A gyilkos és az üldözője megmutatkoznak egymásnak és egyenesen az Istennek is... Itt érhető el az 1., és a 7. rész.

Heti Novella / Egyedül a dzsungelben

"Én vagyok csak egyedül, és egy nagy, büdös város." 

Ezen a héten Könyv Guru Puskás Dezső kötetének címadó novelláját közli az Ad Librum Kiadó jóvoltából.

Ízelítő / Átmentem a szivárvány alatt

"Igazából teljesen egyedül vagyunk a gyilkos kórral szemben. [...] A betegség és minden testi tünet lelkünk állapotát mutatja." Raffay Margit emlékei a rákkal való küzdelméről és a személyiségfejlődéséről.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru