Könyv Guru kerekasztal jövő vasárnap a könyheti Vörösmarty téren!

Könyv Guru hírlevele

A könyves portál

Könyv Guru múlt héten novellapályázatot hirdetett, melyre már most nagy számban érkeznek az írások. A héten egy határokon átívelő nagyszabású történettudományi vállalkozás ért révbe: megjelent a Székelyföld története című háromkötetes szakmunka. Könyv Guru olvasói most elsőként ismerhetik meg részleteiben e fontos könyv születésének körülményeit és a székelyek történetében tárgyalt legfontosabb kérdéseket. Murányi Gábor ezen a héten A csend történései című kötetet mutatta be, melyben irodalmárok sora válaszol a kérdésre: „Kínálhat-e nagyobb szabadságot más szöveg, mint maga az Írás?” Pénteken egy újabb könyv teljes közlésébe kezdtünk, amely az Öleléspótló Kft. történetével indul. Ízelítőül pedig megtudhatják, hogyan lett Erzsók boszorkány a középkori Nógrádban.

Végül ne felejtsék el, vasárnap délután a könyvhéten kerekasztal-beszélgetés lesz a memoárról a Vörösmarty téri nagyszínpadon Könyv Guru szervezésében.

Novellapályázat (még keddig)

Könyv Guru novellapályázatot hirdetett! A győztes jutalma, hogy Könyv Guru részletesen értékeli, és ezzel az értékeléssel együtt publikálja is az írását.

Regényújság / Földönkívüliek a Pénzverem utcában ÷ Öleléspótló Kft.

Regényújság / Földönkívüliek a Pénzverem utcában ÷ Öleléspótló Kft. Rácz Katalin novelláskötetének hősei hétköznapi emberek csetlés-botlását, elbizonytalanodását mutatják be kissé elidegenedett világunkban. Az itt közölt novella kulcsmondata, hogy van-e az ölelésnek áfája.

Lapmargó / Tetten ért Írás

Lapmargó / Tetten ért Írás „Ne képzeld…, hogy Istent máshol is megtalálhatod, mint mindenütt" - idézik a kötetben André Gide francia írót. Egy figyelemre méltó könyv az irodalmi, művészeti istenkeresésről.

Történelemszemlélő / Amit a székelyekről tudni érdemes

Történelemszemlélő / Amit a székelyekről tudni érdemes Egy határokon átívelő nagyszabású történettudományi vállalkozás ért révbe a héten, amikor megjelent a Székelyföld története című háromkötetes szakmunka, a három évtizeddel ezelőtti Erdély történetéhez mérhető súlyú összefoglaló. Könyv Guru olvasói most elsőként ismerhetik meg részleteiben e fontos könyv születésének körülményeit és a Székelyföld történetében tárgyalt legfontosabb kérdéseket

Könyv Guru a könyvhéten: Kerekasztal a memoárkiadásról

A 87. könyvhét egyik hivatalos eseménye lesz 2016. június 12-án vasárnap 13 és 14 óra között a Könyv Guru által szervezett beszélgetés Közkinccsé tett magántörténelem – Kerekasztal a memoárról címmel.

Kövesse Ön is Könyv Gurut a Facebookon!
Könyvet szeretne kiadni? Kattintson ide!

www.konyv.guru | info@konyv.guru

Szerzői honlapok: villax.konyv.guru | barczikaylilla.konyv.guru