Könyv Guru

Könyvírási és könyvkiadási tippek, információk

Milyen könyv lesz sikerlistás?
best seller pecsétHogyan írjunk kelendő könyvet? Mit vesznek le a polcról a magyar olvasók? Nádasi Krisz könyves sikerlistákat szemléz, amelyek a kezdő írók számára is segítséget nyújthatnak témaválasztás, stílus vagy a megfelelő műfaj megtalálásához.
“Gátszakadáshoz hasonlíthatnám az írás élményét”
Vadas NimródKíméletlen őszinteséggel meséli élete történetét Vadas Nimród, aki "bűnös" kapcsolatait sem titkolja. A Mihaszna és más történetek alkotója az interjúban mesél álnévválasztásáról, a zaklatott írásfolyamatról és arról, miért csak e-könyv formátumban jelentette meg a regényét.
Interjúk Rutkai Andrással A péceli oroszlánról
A péceli oroszlán borítójaRutkai Andrással A péceli oroszlán és más családi történetek szerzőjével készített interjúkat a Klasszik Rádió. Az interjúkban többek közt a Rutkai családról és a családi történetek könyvvé formálásáról esik szó.
Kell-e profi szerkesztő, ha béta már olvasta a regényünket?
John Schnobrich / Unsplash.comMikor keressünk bétákat és mikor forduljunk szerkesztőhöz? Melyiküknek mi a szerepe a könyvkiadásban, és mit várhatunk tőlük a szövegünket illetően? Könyv Guru tanácsai.
“Néha rájövök, hogy az utolsó versszak valójában az utolsó előtti”
Luky JánosJózsef Attila és Lovasi András sorait is nagyon szereti Luky János, akinek Hucul hátán címmel jelent első verseskötete. Az interjúban beszél arról, hogy hogyan válogatta a verseket a kötetbe, és miért felejti el legjobb rímeinek 90 százalékát.
Könyvkiadási lehetőségekért kattintson ide!

Könyv.Guru | info@konyv.guru