PERSBERICHT 21 sept 2015 Museum Van Loon

Special Event - 26 & 27 september 2015

Laatste weekend 'Made in de Kerkstraat'

De tentoonstelling Made in de Kerkstraat richt zich op de geschiedenis van de Kerkstraat en met name op de ontwikkeling van de rijtuigen- en carrosserie bouwer Schutter & Van Bakel. Als afsluiting van deze bijzondere tentoonstelling zijn tijdens het laatste weekend van september enkele speciale activiteiten gepland. De prachtige old-timer van Schutter & Van Bakel - de Lincoln - zal nog één keer het koetshuis inrijden, twee specialisten gaan hun kennis met u delen op het gebied van auto’s ontwerpen en bouwen, en een geheel nieuwe wandeling door de buurt – de Kerkstraatkunstkilometer - wordt geïntroduceerd.

De Lincoln
Vanaf vrijdag 25 september keert de Lincoln (Model L Dual Phaeton) uit 1928, met carrosserie gebouwd door Schutter & Van Bakel, voor enkele dagen terug in het koetshuis. Dit type auto behoorde tot de duurste personenauto’s van Nederland.

Paul Huet
Paul Huet, bekend van de gebroeders Huet (rechts op de foto), is piloot en technisch specialist en geeft toelichting en tevens zijn persoonlijke visie als autobouwer op de tentoonstelling (foto door Frank van der Burg). Zie www.huetbrothers.com

Zaterdag 26 sept, om 16 uur (koetshuis)

Marnix Kickert
Marnix Kickert legt uit hoe de techniek de vorm van de vroege en huidige auto heeft gecreëerd en hoe dat zich zou kunnen ontwikkelen bij de elektrische auto. Opgeleid aan de TU Delft en Coventry University als automotive designer, gespecialiseerd in de relatie tussen chauffeur, techniek, en vormgeving van elektrische auto’s is hij tegenwoordig ontwerper op het gebied van augmented reality. In zijn vrije tijd knutselt hij graag aan zijn klassieke Jaguar XJ6. 

Zondag 27 sept, om 14 uur en om 16 uur (koetshuis)

De Kerkstraatkunstkilometer
Introductie van de nieuwe wandeling De Kerkstraatkunstkilometer, ontwikkeld door The Culture Games in samenwerking met Museum Van Loon. Een speurtocht langs de markante gebouwen in en rondom de Kerkstraat, die veel vertellen over de geschiedenis van de buurt én van Amsterdam.

Museum Van Loon

info@museumvanloon.nl

+ 31(0)20 624 52 55

www.museumvanloon.nl

Dagelijks open van 10 tot 17 uur

LIKE TWEET FORWARD