Persbericht

Beste,

Wij zijn ... een boek. Wij zijn een auteur, een illustratrice en een sfeerblazer. Samen maakten we 'Sterker worden waar het pijn doet': een voel- en doeboek over trauma en veerkracht. Een uniek en actueel boek rond een delicaat thema. 

Eén op drie Belgen

"Als je drie willekeurige Belgen rond een tafel plaatst, zal gemiddeld één van hen ooit geconfronteerd worden met een psychische stoornis."

De cijfers liegen niet: een op drie Belgen voelt zich slecht in zijn vel. Slechts een derde hiervan zoekt professionele hulp (bron: VVGG). 80% van de mensen die een traumatische gebeurtenis meemaakt, ontwikkelt een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). De hedendaagse vluchtelingenproblematiek maakt deze cijfers nog schrijnender. Wat doet een maatschappij met al deze pijn? 

De pers speelt vandaag duidelijk al op deze thematiek in. Het lijkt wel alsof Griet Op de Beeck het boek reeds heeft gelezen. In Winteruur (Canvas) sprak ze over oude demonen te durven bekijken om te groeien als mens. Luc Alloo en VTM tonen interesse in de bredere psychische thematiek met Alloo in de psychiatrie. Het project Te Gek?!, waar tal van bekende Vlamingen aan meewerken, steunt ons alvalst.

Voel- en doeboek

In 'Sterker worden waar het pijn doet' nodigt auteur en psychotraumatologe Ybe Casteleyn het grote publiek uit om zelf te gaan voelen aan de hand van acht therapietrajecten en om de bijhorende oefeningen te doen. Zulk materiaal wordt zelden vrijgegeven.

Carlo wordt gepest op school. Lena ligt overhoop met haar ouders. Camilla valt op de verkeerde mannen. Elsie voelt geen pijn. Ramzi is zeer angstig. Isabel verloor haar man aan zelfdoding en is nog steeds erg boos. Ruud gaat vreemd en weet niet waarom. Anna kampt met oude angsten.

De theoretische duiding bij elk verhaal helpt om de eigen pijn te begrijpen en versterkt onze veerkracht. Het eerste deel van het boek focust op de impact van trauma. In deel twee komen de mechanismen van trauma aan bod. Deel drie 'genezen van trauma' is helemaal aan de lezer gewijd: hoe herken je trauma bij jezelf en wat kun je eraan doen?

Dit boek is niet alleen nuttig en noodzakelijk, het is ook gewoon mooi: sfeerblazer Jill Marchant schreef gedichten en koos treffende songteksten uit. Illustratrice schnups verhelderde de thematiek met tekeningen.

Spannende succesvolle campagne

Het boek wordt gedrukt dankzij onze succesvolle crowdfundingcampagne die momenteel loopt. Op één week tijd oogstten we reeds 70% van het beoogde bedrag:

"Naar mijn gevoel heb ik het boek geschreven dat ik destijds zelf graag had gelezen, nog voor ik therapeut was."

Auteur

Ybe Casteleyn is integratief psychotherapeut met meer dan tien jaar ervaring. Ze is gespecialiseerd in het helen van trauma – felle psychische pijn. Ze is opgeleid als psychotraumatoloog, bemiddelaar en familieopsteller. Ze heeft tevens een masterdiploma Moraalwetenschappen. De opleiding tot integratief psychotherapeut volgde ze aan de AIHP.

Praktisch

Sterker worden waar het pijn doet | Voel- en doeboek over trauma

Casteleyn, Y., ISBN 9789090295220, 245p., 25€

Beschikbaar vanaf 1 juni

Hier vindt u de inhoudstabel en de ontstaansgeschiedenis van het boek.

Contact

Ybe Casteleyn, Filly 19, 6660 Houffalize | +32 498 78 84 60

Jill Marchant, Madeliefjesstraat 24, 1030 Schaarbeek | +32 485 73 49 18

Lara Emde (schnups), Heidelberg, Duitsland | + 49 176 45 94 86 14

www.sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu

team@sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu

Twitter Facebook

Sterker worden waar het pijn doet

Een voel- en doeboek over trauma geschreven door Ybe Casteleyn, met gedichten van Jill Marchant en illustraties van schnups. Lees het verhaal van het boek op www.sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu

Deel mee via #lezenhelpt en #durftevoelen

Steun onze crowdfunding campagne!

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite