Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten felidéztük Umberto Eco könyvírási tanácsait, bemutattuk a zsidóság rendhagyó enciklopédiáját, két anyagban is foglalkoztunk azzal, hogy kell a kiadóknál könyvötletünkkel jelentkezni, elárultuk a hatásos fülszöveg titkait, és fordulatos krimiket is adtunk olvasnivalóként.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

Hogyan kell jól írni? - Umberto Eco tanácsai

Könyv Guru felidézte A rózsa neve és A Foucault-inga előző héten elhunyt tudós szerzőjének írástechnikai tanácsait. Eco a rá jellemző humorral és könnyedséggel tart görbe tükröt minden írásra "vetemedő" szerző elé.

Krisz ötletei / Ezért lett kasszasiker A párválasztó – a fülszöveg jelentősége

Nádasi Krisz író rovatában ezúttal egy konkrét példán keresztül vezeti be az érdeklődőket a hatásos, az olvasót "behúzó" fülszöveg írásának rejtelmeibe. Megtudhatjuk, hogy milyen hosszú az ideális fülszöveg, mit áruljon el a főhősről és milyen kulcsszavakat tartalmazzon.

Lapmargó / A kérdezni nem merők kézikönyve

Rovatában Murányi Gábor egy rendhagyó - az izraelita vallással és a héber kultúrával foglalkozó - enciklopédiát mutat be, amely kicsit olyan, mint az emlékezetes Woody Allen film: Amit tudni akarsz a..., de sosem merted megkérdezni.

Adjuk el a könyvünket - a kiadónak!

Hogyan készítsünk tervezett könyvünkről ütős ajánlatot úgy, hogy a megcélzott kiadónál ne a papírkosárban landoljon az ötlet? Sorvezető íróknak a hatásos bemutatkozásról és a szerzői marketingről.

Regényújság / Álomtalanítás - 2. rész

Könyv Guru folytatja nemrég indított rovatában, a Regényújságban Robin O’Wrightly tabudöntögető, lélektani krimijének közlését, amiben elkezdődik a bűnöző és a bűnüldöző kergetőzése…

A pániktól a profizmusig: 8 tanács elsőkönyves kutatóknak

Fiatal kutatóként gyakran nem könnyű könyvet csinálni egy ígéretes kutatásból. Összeállításunkban a tudományos könyvkiadók egyik legjobbjának munkatársa világít rá a leggyakoribb hibákra és ad tippeket a leghasznosabb húzásokra.

Ízelítő / Szalóczy Pál: A Vénusz-rejtély

Könyv Guru új rovatot indított a héten: vasárnaponként érdekes könyvek első fejezeteibe engedünk bepillantást. Elsőként a rádiós bemondóként és a metró "hangjaként" ismert Szalóczy Pál különleges, csak párbeszédekből álló krimijébe olvashatnak bele.

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru