Kymijoen Ratsastajat ry.

Uutiskirje 2/15

Tässä uutiskirjeessä:

  • Match Show'n tuloksia ja tunnelmia
  • Lisää liikettä niveliin -tilaisuuden antia
  • Menestystä Kaakkois-Suomen alueen kouluratsastuksen joukkuemestaruuksissa
  • Seuralaiset esittäytyvät: puheenjohtaja Mirja Tuominen

Tulevia tapahtumia:

  • Kouvolan Raviliigahevosen Despinan tapaaminen 24.9.
  • suomenhevosten show-näyttely 27.9.

Match Show 23.5.

KJR järjesti 23.5. hevosten ja ponien match show'n KSAO Luonnonvara Anjalan kentällä. Osallistujia oli maksimimäärä 30. Pääosin sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta tapahtuma oli onnistunut ja kehässä nähtiin toinen toistaan hienompia hevosia ja poneja. Näyttelyn parhaan valinta tuottikin tuomaristolle melkoista päänvaivaa!

BIS I: La Luna III
BIS II: Nonius XVII-21 Pereg
BIS III: Margarita T
Paras russi: Margarita T
Paras shettis: Usvaniityn Jasmiini
Paras esittäjä: Annika Rantala
Parhaat jouhet: Dissa
Loput tulokset

Kuvassa match show’n BIS I, puoliveritamma La Luna III seurassaan näyttelyn tuomarit Lia Merimaa, Satu Pitkänen ja hevosen esittäjä Jenni Kiri.

Näyttelyn jälkeen Suomen Shetlanninponiyhdistyksen Kaakon alajaosto järjesti käyttöluokkakilpailut, joissa saatiin ihastella suorituksia niin ratsastus-, ajo- kuin agilityluokissakin. Pitkä päivä saatiin vietyä kunnialla läpi, kiitos toimihenkilöille, tuomareille, osallistujille ja yleisölle! KJR:n seuraava näyttely on 27.9. järjestettävä suomenhevosten show-näyttely. Näyttelypaikka varmentuu ja kutsu julkaistaan myöhemmin, seuraa tiedotusta kotisivuilla ja Facebookissa.

Lisää liikettä niveliin

Torstaina 11.6.2015 KJR järjesti Lisää liikettä niveliin -tilaisuuden, joka oli Urheillen terveyttä seurassa -projektin aloitustilaisuus seurassamme. Korian ABC:lle oli kerääntynyt kourallinen innostuneita ratsastajia kuulemaan mitä luentoa pitävällä Sonja Sihvolalla oli kerrottavanaan, ja keskustelemaan liikuntaprojektin toteutuksesta seurassamme.

Urheillen terveyttä seurassa on Valon koordinoima valtakunnallinen hanke, jossa yhteistyötä tekevät useat lajiliitot ja muut liikunta- ja urheilujärjestöt. Urheillen terveyttä seurassa pohjautuu kansainväliseen Sports Club for Health -hankkeeseen, jossa on mukana on 19 partneria yhdeksästä EU-maasta. Valtakunnallisesti tavoitteena on koko urheilumaailman yhteinen ”Olemme maailman liikkuvin urheilukansa” -visio. Suomen Ratsastajainliiton alaisena mukana hankkeen pilottivaiheessa on seitsemän ratsastusseuraa, joista yksi on Kymijoen Ratsastajat. Pilottiseurojen kanssa luodaan ja kokeillaan yhdessä toimivia konsepteja aikuisliikunnan kehittämiseksi seuratasolla. Tavoitteena on löytää hyviä keinoja terveysliikunnan lisäämiseen ja monipuolisten liikuntapalveluiden tarjoamiseen ratsastusseuroissa. Pilottihanke kestää vuoden 2015 loppuun.

Liikunnallisena tavoitteena on, että ratsastajat pystyvät tekemään hengästymättä, jäntevinä mutta rentoina ratsastussuoritukset. Vain riittävän tasapainon, fyysisen kunnon, kehonhallinnan ja liikkuvuuden avulla ratsastaja voi oppia ja hyödyntää lajitaitoja ja saavuttaa hevosen hallinnan. Jo pienet, päivittäiset arkiliikuntateot ovat tärkeitä, esimerkiksi rappusten valinta hissin sijaan, auton jättäminen kauemmas parkkiin, istumisen välttäminen, tai esimerkiksi hevosen taluttaminen alku- ja loppukäyntien ajan. Kun tähän yhdistetään säännöllinen unirytmi ja oikea levon suhde rasitukseen sekä monipuolinen ja säännöllinen ruokavalio, parannetaan myös henkistä hyvinvointia.

Lue lisää kotisivuiltamme!

KJR:n joukkueelle aluejoukkuemestaruuskultaa!

Kaakkois-Suomen alueen kouluratsastuksen joukkuemestaruuksissa KJR:n joukkue voitti 23.8. Mäntyharjulla KULTAA! Joukkueessa ratsastivat Christa Ruhtinas - Dandy, Tuulia Hupli - Kylie L, Peppi Niemi - Weitino ja Kirsi Sippu - Liikun Piirto, sekä joukkueenjohtajana toimi Mirja Tuominen. Suuret onnittelut! Joukkueen yhteistulos oli 198.319, kun kolmen parhaan suorituksen prosentit laskettiin yhteen.

Esteratsastuksen aluejoukkuemestaruuksissa kilpaillaan 30.8. HevosHovissa Haminassa.

Lähde tutustumaan Kouvolan Raviliigahevoseen Despinaan 24.9.2015

Kymijoen Ratsastajat ry on mukana Kouvolan Raviliigassa. Lähde tutustumaan Kouvolan Raviliigahevoseen Despinaan 24.9. klo 18. Samassa yhteydessä on iltaravit, ja seuralaisten on mahdollista saada ravi- ja totopeliopastusta. 

Despinan emä on hyvä kilpatamma Ula Laa Hoss (enn. 12,7a, vs 40700 €), isä Ganymède (enn. 11,4, vs 762000 €).
Despinan hinta Ypäjän Varsahuutokaupassa oli 14 500 € (alv 0 %). Despina valmentautuu uraan ja Raviliigan voittoon Marko Heikarin tallissa Kouvolassa.

Suomenhevosten show-näyttely 27.9.

KJR:n perinteinen suomenhevosten show-näyttely tulee taas! Näyttely järjestetään KSAO Luonnonvara Anjalan kentällä (Ankkapurhantie 23, 46910 Anjala) sunnuntaina 27.9.2015 klo 11. Uutuutena mukana kasvattajaluokka ja jälkeläisluokka, joten näemme eri-ikäisiä suomenhevosia kaikkiaan kymmenessä luokassa! Paikalla näytteilleasettajia ja yleisöä palvelee buffetti. Tervetuloa!

Näyttelyn parhaille rahapalkinnot: BIS I 50 euroa, BIS II 30 euroa ja BIS III 20 euroa!

Kutsu löytyy KJR:n kotisivuilta: linkki. Mukaan otetaan 40 ensimmäistä ilmoittautujaa, joten kannattaa olla nopea.

Seuralaiset esittäytyvät: puheenjohtaja Mirja Tuominen

Mirja Tuominen valittiin Kymijoen Ratsastajien puheenjohtajaksi vuonna 2014, eli hänellä on nyt toimikauden toinen vuosi menossa.

Mirja kertoo taustoistaan: "Hevosharrastukseni alkoi joskus 1970-luvun lopulla ratsastustunneilla Suursuolla Kouvolassa. Naapurin vanhalla Suomenhevosella Aavisteella tuli myös ratsasteltua paljon. Ensimmäinen oma poni, New Forest ruuna Røløkke Pilatus hankittiin vuonna 1980. " Roopen " kanssa tuli kierrettyä 80-luvun alussa monta kisakautta esteiden enimmäkseen piirikisoja (entinen alue-nykyinen 2-taso).

Opiskelu vei Mirjan Heinolaan Kauppaopistoon ja hevostelu jäi useaksi vuodeksi vain satunnaisten Messilän tallilla käytyjen ratsastustuntien varaan. Seuraava poni Chenn, eli Möykky perheeseen hankittiin syksyllä 2003 Mirjan tuolloin kahdeksanvuotiaalle tyttärelle, Christa Ruhtinaalle. Tämä poni oli suuri persoona ja opetti meille paljon. Möykky-ponin kanssa aloiteltiin Christan kilpailu-uraa.

Teräspappa Möykyn tultua eläke-ikään hankittiin Christalle 2006 kesällä nuorempi ja isompi kisakaveri risteytysponi Dandy, jonka kanssa onkin sitten kisoja kierretty ja kierretään edelleen. "Näen KJR:n hyvin monipuolisena seurana. Jäsenistöön kuuluu ratsu- ja raviväkeä sekä poni- ja hevoskasvattajia. Seura on osallistunut erilaisiin SRL:n hankkeisiin ja ollut aktiivisesti mukana Kouvolan seudun erilaisissa tapahtumissa. Kiitos aktiivisille jäsenille. Seuran toivoisin tulevaisuudessakin pyrkivän edistämään mahdollisimman paljon erilaisten hevosiin ja ratsastukseen liittyvin asioiden toteutumista.

"Palkintorikasta loppukautta kaikille kilpailijoille, menestystä näyttelyponeille ja ennätysaikoja ravipuolelle. Meille "puskaratsastajille" (kuten itsekin olen) toivon ihania pitkiä kesäisiä maastolenkkejä."

Kymijoen Ratsastajat ry.

www.kymijoenratsastajat.net

Facebook