Könyv Guru

Értékelések és olvasmányok

“Gátszakadáshoz hasonlíthatnám az írás élményét”
Vadas NimródKíméletlen őszinteséggel meséli élete történetét Vadas Nimród, aki "bűnös" kapcsolatait sem titkolja. A Mihaszna és más történetek alkotója az interjúban mesél álnévválasztásáról, a zaklatott írásfolyamatról és arról, miért csak e-könyv formátumban jelentette meg a regényét.
Interjúk Rutkai Andrással A péceli oroszlánról
A péceli oroszlán borítójaRutkai Andrással A péceli oroszlán és más családi történetek szerzőjével készített interjúkat a Klasszik Rádió. Az interjúkban többek közt a Rutkai családról és a családi történetek könyvvé formálásáról esik szó.
“Néha rájövök, hogy az utolsó versszak valójában az utolsó előtti”
Luky JánosJózsef Attila és Lovasi András sorait is nagyon szereti Luky János, akinek Hucul hátán címmel jelent első verseskötete. Az interjúban beszél arról, hogy hogyan válogatta a verseket a kötetbe, és miért felejti el legjobb rímeinek 90 százalékát.
“Nem mindegy, hol töltjük az örök életet”
Garainé Kiss MónikaMély hit indította írásra Garai K. Mónikát, aki csodás gyógyulásáról, és Isten jelenlétének kézzelfogható bizonyságáról írt A lehetetlen lehetséges című új kötetében. Az interjúban beszél a naplójáról és arról is, miért egy száz éves Károli-bibliából vette az idézeteket.
“Első pillanattól láttam a visszaemlékezés kiemelkedő történelmi értékét”
Csap JánosRendhagyó interjú egy különleges ember kötetéről. Csap János történelmi szerepet játszott az 1956-os forradalomban, ám kalandos életéről írt visszaemlékezésének megjelenését már nem érhette meg. Kötetéről, a szöveg viszontagságairól és a szerző hihetetlenül fordulatos életéről a szerkesztővel, Zsuppán Klaudiával beszélgettünk.
Ingyenes egyéni tanácsadás családtörténetek és személyes visszaemlékezések írásához

Könyv.Guru | info@konyv.guru