Nyhetsbrev Resurscentrum för litteratur

Höst/vinter 2016

E-böcker nytt rådgivningsområde

Från september finns möjlighet att vända sig till Resurscentrum för litteratur för kostnadsfri rådgivning på e-boksområdet. Resurscentrum för litteratur kan ge råd gällande exempelvis:

  • vilka olika e-boksformat som finns
  • vilka e-boksformat som används i olika e-boksläsare och surfplattor
  • hur en själv kan formatera en bok till e-bok
  • vilka företag som säljer formateringstjänster till e-bok
  • hur en kan skapa en e-ljudbok själv
  • hur e-boksmarknaden ser ut i Sverige
E-böcker på hemsidan

Möjlighet låna mötesrum i Bergströmska gården

Från oktober finns det möjlighet för författare och andra litteraturaktörer i Norrbotten att kostnadsfritt låna Resurscentrum för litteraturs och Resurscentrum för konsts mötesrum i Bergströmska gården i Luleå för litteraturmöten. Rummet har plats för 10 personer, en projektor och projektorduk. Hör av er till Resurscentrum för litteratur för bokning av rummet.

Boka mötesrummet

Barnboksaktivitet på Havremagasinet

Boka in datumet 17 november, då föreläser bilderbokskonstnären Shaun Tan live från Australien på Havremagasinet i Boden. Resurscentrum för konst kommer att tillsammans med KKV och Resurscentrum för litteratur ordna en resa till Havremagasinet, det blir guidad visning av utställningen, lunch och föreläsning. Mer info kommer inom kort.

Om Shaun Tans utställning på Havremagasinet

Tack för besöken på Öppet hus!

Den 29 september öppnade vi dörrarna till Bergströmska gården, där bland annat Resurscentrum för litteratur, Resurscentrum för konst, Creative Park och Dare Consulting har lokaler.

Ett stort tack till alla er litteraturaktörer som kom och besökte oss då!

Bilder från Öppet hus

Nytt initativ - Veckans norrbottensbok

I oktober har Resurscentrum påbörjat ett nytt initiativ som kallas Veckans norrbottensbok, där en norrbottensbok lyfts upp på hemsidan varje vecka med omslagsbild, informationstext och länk till förlaget. Syftet med detta initiativ är att visa på den bredd som finns i norrbottenslitteraturen och även att synliggöra enskilda författarskap från länet.

Veckans norrbottensbok

Omvärldstips - Möjlighet att anlitas för uppdrag på sidan Författarhjälp

På sidan Författarhjälp kan specialister på litteraturområdet, som exempelvis lektörer, korrekturläsare, illustratörer, översättare och redaktörer, registrera sig för att kunna bli anlitade för uppdrag. 

Författarhjälp drivs av Booqla, som ett icke-kommersiellt projekt för att underlätta för egenutgivande författare att hitta olika specialister vid bokutgivning.

Forfattarhjalp.se

Möjlighet att provsitta gratis på kontorsplats på Bergströmska gården

Creative Park på Bergströmska gården i Luleå har kontorsplatser där personer inom de kulturella och kreativa näringarna kan sitta och arbeta. Under en period finns nu möjlighet att provsitta gratis på dessa arbetsplatser (i mån av plats). Gratis WiFi finns i lokalerna. Kontakta Creative Park för mer information. 

Kontakta Creative Park för bokning av kontorsplats

Resurscentrum för litteratur

Norrbottens läns landsting

Bergströmska gården

Rådstugatan 7, 972 38 Luleå

070-4677892

maria.bideke@nll.se

www.resurscentrumforlitteratur.se

twitter.com/resurslitt

 

MailerLite