Bogatojesenka ponudba, sočno sadje, sladka zelenjava!

Zabojčkove Sveže novičke

Zime spet ni, tako da imamo res skoraj vse iz domačih logov (če bi bila to edina posledica globalnega segrevanja, bi klicali hura segrevanju, pa žal ni). Tudi zato imamo vse to:

Slasten ples radičev

Da bi si znali predstavljati, kako je Romana pobarvala radiče, je poslala čisto sveže fotografije - ene smo poimenovali rdeče zeleni, zadnja dva pa zeleni radič. Rdeče zeleni so malce radičasto ostri, zeleni so pa letos neverjetno, najbolj, čisto do konca blago sladki kot jagodna torta (skoraj).

Veliko fižola, nič pesticidov

"Ko še nisem bila v ekološkem, nisem verjela, da je res toliko kontrole, zdaj pa vidim, da jo je res", je nakaj dni nazaj povedala kmetica z Ajdovskega. Sliši se kot reklamna fraza za ekološko - nismo mi krivi, tako je rekla.
Tudi pri nas se oglasijo inšpektorji, zdaj smo dobili poročilo o bloškem fižolu.  Za analize so ga porabili 2 kg, nam je bilo kar hudo, da so skurili skoraj celo bloško letino.
Testirali so ga na prisotnost več kot 300 snovi, ničesar našli. Nam se to zdi krasna poraba davkoplačevalskega denarja (analiza stane okoli 400 €). Celotno poročilo pa tule.

Čas je tudi za pomaranče

Spodobi se, da povemo ob tem kaj pametnega ali vsaj lepega - pa nič od nas, pomaranče so zdaj fino zrele, sočne in čisto prave (boljše kot bodo spomladi, tako je to, jeseni je vsega veliko in je dobro).

Kaj narediti iz kakijev

Iz kakijev, takih poceni, kot na sliki zgoraj, naredite puding z začinjenim kakijem ali kakijeve mafine ali kakijev štrudelj ali bučno juho s kakijem ali pa jih pojeste kar tako, z žličko (za to pa nimamo povezave, saj si predstavljate).
Kakiji letos zelo hitro zorijo, tudi v kleteh, saj je zelo toplo, in zato so še, verjetno pa ne več dolgo.

Domača jesenska ponudba je res še bogata, krasno jesenska in še nič pusto zimska.
Veseli bomo, če se boste v tem tednu naročili svoj zeleni zabojček in okusno jedli!

vaši zeleni zabojčkarji

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

LIKE TWEET FORWARD