Dwang.eu Nieuwsbrief

10 mei 2016

In deze nieuwsbrief

  • Lijst van behandelaars
  • Sociale aandelen
  • Facebookgroep en boek voor naastbetrokkenen

OPENBARE LIJST VAN BEHANDELAARS

De lijst met behandelaars die bevoegd en bekwaam zijn in het behandelen van dwang(gerelateerde) problematiek voorziet duidelijk in een behoefte. We werden voorheen ook al vaak gebeld met dit soort vragen. Nog lang niet alle instellingen en individuele behandelaars staan erop. We roepen iedereen van harte op zich aan te melden. Het is gratis en heel eenvoudig. Het formulier met de voorwaarden vind je bovenaan de pagina Lijst van Behandelaars.

SOCIALE AANDELEN

We zijn gestart met het ontvangen van donaties, die we goed kunnen gebruiken voor het realiseren van onze doelen. Er zijn al verschillende Sociale Aandelen gekocht en donaties gedaan. We willen iedereen van harte bedanken voor hun kleine en grote giften! 

We kunnen nog steeds steun gebruiken. Zie deze pagina voor meer informatie.

FACEBOOKGROEP VOOR FAMILIELEDEN

Samen met de OCD Facebookgroep NL/B zijn we een facebookgroep voor familieleden begonnen. Deze is bedoeld voor partners, kinderen, ouders, broers en zussen van iemand die aan een dwang(gerelateerde) aandoening lijdt. Het doel is om in een veilige en vertrouwde omgeving steun en herkenning te vinden en ervaringen uit te wisselen.

Sommige mensen met een aandoening vinden het spannend of voelen zich wat buitengesloten als ze horen dat hun naaste deelneemt aan zo’n groep. Het kan helpen om uit te leggen wat de bedoeling is van deelname en informatie te geven over wat er zoal met elkaar besproken kan worden. Steun en inzicht voor naasten komt het begrijpen van en omgaan met iemands problematiek juist vaak ten goede.

De Facebookgroep voor familieleden is te vinden in deze link.

BOEK VOOR NAASTBETROKKENEN

Psychotherapeut Louis Vos heeft het boek Leven met een dwanger geschreven voor de naasten van iemand met dwang. Een fragment van de website:

"Wel is dit boek bedoeld voor de mensen die in zijn of haar omgeving verkeren en er elke dag mee moeten zien te dealen. Ook zij hebben er meestal erg veel (emotionele) problemen mee. Ook zij moeten elke dag weer antwoorden zien te vinden op de eisen die de dwanger en zijn dwang aan hen stelt. Deze groep van naastbetrokkenen zoals we ze noemen, heeft nagenoeg niemand of niets om op terug te vallen. [...] 

Hoe komen de naastbetrokkenen hieruit? Het boek waarover het hier gaat biedt een visie op de problematiek en op de mogelijkheden van de naastbetrokkenen in zo’n relatie."

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.