Ajankohtaista tietoa yrityksille kansainvälistymisestä

UUTISKIRJE | Joulukuu 2015

Enterprise Europe Network -verkoston uutiskirjeen välityksellä saat tietoa verkostomme ajankohtaisista aiheista. Keräämme uutiskirjeeseemme myös yrityksille olennaista tietoa kansainvälistymisestä, koskien mm. EU-rahoitusta. Uutiskirjeeseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä verkostomme jäseniin

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi täältä

Enterprise Europe Networkin asiantuntijat Slushissa

Kasvuyritystapahtuma Slushissa mukana ollut Team Finland-ständi keräsi kansainvälistymisestä kiinnostuneita osallistujia ruuhkaksi asti. Myös Enterprise Europe Networkin asiantuntijat tapasivat yrityksiä ständillä ja kokemukset tapahtumasta olivat erittäin positiivisia. 

Kuva: Lauri Heikkinen, VNK.

Kansainvälistymisseminaareja

Järjestämme seminaareja ajankohtaisista aiheista sekä infoklinikoita eri paikkakunnilla, yhteistyössä paikallisten kauppakamareiden, ELY-keskusten ja muiden toimijoiden kanssa.

14.12.2015, Helsinki | “Hockey connecting business“ - meeting of Finnish and Croatian businessmen

Matkailun, terveydenhoidon, elintarvikkeiden, palveluiden ja teollisuuden aloilla toimivia kroatialaisyrityksiä on tulossa Suomeen hakemaan yhteistyökumppaneita suomalaisyrityksistä. Kahdenvälisiin yritystapaamisiin osallistuvat suomalaisyritysten edustajat saavat myös lipun Jokerit - Medvescak Zagrebin väliseen peliin 14.12.2015. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.12.2015. 

15.12.2015, webinar | Ambient Assisted Living Market in Japan

Matchmaking-tilaisuuksista kansainvälisiä yhteistyökumppaneita

Enterprise Europe Network järjestää kansainvälisten messujen ja muiden tapahtumien yhteydessä tilaisuuksia, joissa on mahdollisuus tavata lyhyessä ajassa monia potentiaalisia uusia yhteistyökumppaneita ennalta sovituissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Näitä tapaamisia kutsutaan nimillä B2B, matchmaking tai brokerage event.

Matchmaking event at CES Vegas 2016 | 4.-5.1.2016, Las Vegas, Yhdysvallat
Yhteyshenkilö: mari.kivinen@turkusciencepark.com

The Unmanned Systems Matchmaking (TUSEMatch) | 2.-4.2.2016, Haag, Hollanti
Yhteyshenkilö: timo.huttunen@turkusciencepark.com

Mobile World Congress 2016 Brokerage Event | 22.-24.2.2016, Barcelona, Espanja
Yhteyshenkilö: timo.huttunen@turkusciencepark.com

Digital Health B2B Skype Match | 9.3.2016, Skype
Yhteyshenkilö: mari.kivinen@turkusciencepark.com

Energy Match at EnergyWeek 2016 | 16.-17.3.2016, Vaasa
Yhteyshenkilö: satu.alapiha@turkusciencepark.com

NaviGate Matchmaking 2016 | 18.-19.5.2016, Turku
Yhteyshenkilöt: timo.huttunen@turkusciencepark.com ja hannele.halmetoja@finpro.fi

Rahoitusta kansainvälistymiseen

Bioenergian demonstraatioiden Era-Net cofund -haku BESTF3 rahoitushaku auki

Rahoitushaussa rahoitetaan esikaupallisia bioenergian demonstraatiohankkeita. Lisätietoa BESTF3:n verkkosivuilla tai Tekesiltä: sebastian.johansson@tekes.fi 

Bpifrance ja Tekes rahoittavat ranskalais-suomalaisia yhteisprojekteja

Rahoituksen tavoitteena on edistää ranskalaisten ja suomalaisten yritysten innovatiivisia yhteisprojekteja ja vahvistaa yritysten liiketoimintaosaamista. Lisätietoa Tekesin sivuilla

Kansainvälisiä yhteistyökumppaneita Yrityskontaktipörssistä

Maksuton Yrityskontaktipörssi tarjoaa mahdollisuuden etsiä kansainvälisiä teknologia-, liiketoiminta- ja tutkimusyhteistyökumppaneita yhdestä keskitetystä paikasta. Tarkempia tietoja saat Suomen Enterprise Europe Networkin asiantuntijoilta. Voit olla asiantuntijoihin yhteydessä myös, mikäli haluat laatia oman hakuilmoituksen tietokantaan.

Tällä hetkellä Yrityskontaktipörsissä on mm. tällaiset yhteistyökumppanin hakuilmoitukset:

Muuta ajankohtaista

Osallistu komission kyselyyn liittyen kansainväliseen kauppaan Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla

Euroopan komission ELAN Network (European and Latin America Network) verkoston tavoitteena on edistää EU:n ja Latinalaisen Amerikan välistä kauppaa, joka perustuu erityisesti teknologiaan ja innovaatioihin. ELAN-verkoston kyselyn tavoitteena on kerätä pk-yritysten ja tutkimus- ja teknologiaorganisaatioiden näkemyksiä ja tarpeita liittyen teknologiaan pohjautuvaan kaupalliseen yhteistyöhön Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella, toimialoina erityisesti uusiutuva energia, bioteknologia ja biotalous, ympäristöteknologia, terveys, ICT, nanoteknologia ja uudet materiaalit. Lue lisää ja osallistu anonyymiin kyselyyn.

Komissiolta laaja kiertotalouspaketti

Euroopan komissio on julkistanut ehdotuksensa, joilla tuetaan kiertotaloutta arvoketjun kussakin vaiheessa aina tuotannosta kulutukseen, korjaukseen ja uudelleen valmistukseen, jätehuoltoon sekä uusioraaka-aineisiin, jotka palautetaan talouteen.

Verkostoja energiamurrokseen - Mihin Euroopassa panostetaan 2016-2017?

EU sijoittaa yli 1,3 miljardia euroa tulevaisuuden energiahaasteiden ratkaisemiseksi Horisontti 2020 -rahoitusohjelmassaan seuraavan kahden vuoden aikana. Yli puolet tästä kohdistetaan tutkimukseen ja pilotointeihin, jotka tekevät mahdolliseksi siirtymisen enemmän uusiutuvia energialähteitä sisältäviin energiajärjestelmiin. Lisäksi panostetaan energiatehokkuuteen ja älykkäiden kaupunkialueiden demonstrointeihin. Yhteistä haettaville ratkaisuille on kannustaminen huipputason eurooppalaisten tutkimus- ja yritysverkostojen luomiseen. Lue lisää Tekesin sivuilta.

Jo hiljenee vuoden askareet ja aherrus syksyn työn.
Ota sydämees hetket talviset ja rauha jouluyön. 

Seuraava uutiskirje julkaistaan tammikuussa,
rauhaisaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta!

Enterprise Europe Network on Euroopan komission vuonna 2008 käynnistämä verkosto, joka tarjoaa kontakteja, tietoa ja neuvontaa kansainvälistymisestä ja EU:n tarjoamista mahdollisuuksista pienille ja keskisuurille yrityksille.

Verkoston palveluita tarjoavat Suomessa Euroopan komission ja työ- ja elinkeinoministeriön tuella yhteistyössä Finpro, Helsingin seudun kauppakamari sekä Turku Science Park. Suomessa verkoston asiantuntijat ovat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella ja Mikkelissä.

Verkoston toiminnassa on mukana yhteensä yli 3 000 asiantuntijaa ja lähes 600 organisaatiota yli 60 maassa eri puolilla maailmaa. Verkoston eri toimialojen asiantuntijat auttavat yrityksiä löytämään yhteistyökumppaneita kaupalliseen, teknologiseen tai tutkimusyhteistyöhön. Lisäksi käytössä on noin 10 000 yrityskontaktia sisältävä tietokanta, johon on koottu liiketoimintamahdollisuuksia ja kumppanuuksia etsiviä tahoja. 

EnterpriseEurope.fieen.ec.europa.eu

MailerLite