Könyv Guru hírlevél

A könyves portál

A héten utánajártunk, hogy milyen programokkal segíthetjük az írás közbeni koncentrációt, írtunk arról, hogy matematikai módszerrel választották ki a legújabb erotikus bestsellert, foglalkoztunk Királyhegyi Pál humorista visszaemlékezésével, bemutattunk okoskönyveket és egy sikeres Open Access kiadót, valamint megnéztük, hogyan váltak híres írók szellemíróvá.

Jó böngészést kíván Könyv Guru és csapata!

5 ingyenes program, ami nem enged elkalandozni írás közben

Akit zavar, hogy írás közben képtelen ellenállni a számítógép kínálta kísértéseknek (internet, levelezés, közösségi oldalak), az mindenképpen olvassa végig a legjobb ingyenes fókuszszoftverekről készített összeállításunkat.

Lapmargó / Könny, ha csordul

"Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs humora, az mindenre képes." Murányi Gábor állandó rovatában annak járt utána, hogy ki volt az a legendás író és humorista, aki minden történelmi korban és helyzetben tudott poénkodni, anekdotázni.

Szellemírók: regénygyárak és csendes háttéremberek

Tudta, hogy Dumas vagy Tom Clancy keze alá valóságos írói műhelyek szállították a regényeket, vagy hogy Mark Twain írta az egyik amerikai elnök memoárját? Összeállításunkból híres írók titkaira és ifjúkori botlásaira derül fény.

Okoskönyvek, avagy történetmesélés digitálisan

A történet átélésének vadonatúj élményét ígérik a mostanában megjelenő kísérleti könyvek. Cikkünkben szó esik olyanról, amelyikkel el kell menni a helyszínre, egy másikban pedig választhatunk, melyik szereplő szemszögéből akarjuk olvasni a könyvet. 

Tudományosan szemelték ki az új erotikus bestsellert

Amerikában már A szürke ötven árnyalata utáni erotikus bestsellert olvassák, a Calendar Girlt. A történetre nem a fülledt részletek miatt figyeltünk föl, hanem azért, mert a kiadó merőben szokatlan módszerrel választotta ki a szerzőnő könyvét, hogy bestsellert csináljon belőle.

Fabatkát sem érnek a gyorsolvasási módszerek?

Egy új amerikai egyetemi kutatás annak járt utána, hogy milyen eredménnyel kecsegtetnek az immár fél évszázada terjedő gyorsolvasási technikák. Az összegzést és tudományos magyarázatát itt olvashatja.

Interaktív könyvek ingyen: egy Open Access sikertörténet

Nobel-díjas tudóstól is ad ki könyvet az Open Book Publishers kiadó, amelynek interneten, ingyen elolvasható kötetei sokszor izgalmasabbak a kinyomtatott változatoknál. 

Böngésszen Ön is a Könyv Gurun!

www.konyv.guru | info@konyv.guru