Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief augustus 2015

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Welkom

Na een periode van inactiviteit gaan we er weer tegen aan. De bestaande activiteiten gaan we op niveau houden en zo mogelijk uitbreiden met nieuwe activiteiten. Heeft u tips, vragen of opmerkingen, vult u dan een contactformulier in op onze vernieuwde website. Wij wensen al onze vrijwilligers een vruchtbare periode toe.

Aanvulling bestuur

Na ruim zes jaar bestuurslid en secretaris van het Maasland Gilde te zijn geweest, heeft Bert Brussaard aangegeven na 2015 toe te zijn aan een andere uitdaging. Het algemeen bestuur vindt dat bijzonder jammer, maar heeft begrip voor dit standpunt. Bij zijn overweging heeft Bert ook meegewogen dat de steeds terugkerende rit vanuit zijn woonplaats Uden naar Oss een obstakel dreigt te worden.
Wij gaan op zoek naar een nieuwe secretaris en hopen allereerst dat belangstellenden zich bij het bestuur melden. Een taakomschrijving voor de secretaris van het Maasland Gilde krijgt u door op de volgende link te klikken. Taakomschrijving.

Stadswandeling op woensdag 2 september

Een stadsgids van het Maasland Gilde leidt de wandeling. De start is in het VVV gebouw aan de Spoorlaan om 14.00 uur. De kosten voor deze reguliere stadswandeling zijn € 3,50 pp.
Tijdens de wandeling maakt u onder andere kennis met het Museum Jan Cunen, Grote Kerk en andere markante gebouwen, gedempte stadswallen en geschiedenis van Oss. De stadswandeling duurt ruim twee uur. De route is "rolstoelvriendelijk".

Website vernieuwd

Zoals u wellicht gezien heeft is de website vernieuwd. Omdat een website tegenwoordig met een scala van apparatuur bekeken wordt is het nodig dat de techniek van de website daarop is aangepast. De nieuwe website is te raadplegen met smartphone, met groot beeldscherm en met de overige beeldschermmaten daar tussenin. Het kan zijn dat de website fouten bevat. Indien u die tegenkomt of indien u opmerkingen of vragen heeft, dan kunt u die kwijt via ons contactformulier. Het contactformulier vindt u in de menukeuze contact. Help ons mee een steeds bruikbaarder website te maken.

Folders

De folder Stadswandelingen is opnieuw samengesteld en is verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis, bibliotheek en uiteraard bij het Maasland Gilde, Stadsarchief, Groene Engel en Muzelinck.
De folder is ook in te zien op de website.
De kosten voor alle stadswandelingen zijn overigens € 3,50 per persoon.

Aanbieder Groepsconversatie Engels

Voor conversatie Engels, waarbij sprake is van één op één basis, hebben we als Maasland Gilde vrijwilligers die dat aan kunnen bieden. Voor groepsconversatie Engels hebben we evenwel nog geen aanbieder. We hopen die alsnog te vinden, zodat we geïnteresseerden kunnen helpen.

Natuurwandeling 3 juli afgelast

Vanwege de extreem hoge temperatuur werd de geplande natuurwandeling van 3 juli over de Groenendijk bij Berghem afgelast. De wandeling stond middels een berichtje in het Brabants Dagblad wel aangekondigd, maar gelukkig waren via andere kanalen belangstellenden al eerder over de afgelasting geïnformeerd en stonden om 13.30 uur bij het RIGOM en om 14.00 uur ter plekke aan de Groenendijk geen deelnemers.

Natuurwandeling Het Gat van de Dam

Op vrijdagmiddag 4 september is de volgende natuurwandeling van het Maasland Gilde bij Het Gat van de Dam en deze staat onder leiding van IVN natuurgids Toon Voets. Het natuurgebied is ontwikkeld door het waterschap Aa en Maas op de vroegere stortplaats van bermmaaisel in de gemeente Lith. Nu groeien er speciale planten en ook diverse vlindersoorten voelen zich er thuis.
Startpunt voor de wandeling ligt tussen de Gewandeweg en Lithoijen.

(Komende vanuit Oss op de Gewandeweg rechtsaf slaan en de Polkenhoefstraat ingaan. Eerst een haakse bocht naar rechts en vervolgens bij de haakse bocht naar links.)

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen voortaan € 2,50 per persoon.

Klik hier voor actuele informatie