Könyv Guru

Értékelések és olvasmányok

SZTORIGYŰJTŐ - a Személyes Történelem íráspályázata
Ízelítő / Volt egyszer egy Gencs
volt-egyszer-egy-gencs_vida-gusztavVida Gusztáv nem régiben megjelent kötete vadásztörténeteket tartalmaz. Békés Sándor író, vadgazdálkodó az előszóban így méltatja a novellagyűteményt: "Nyugtalanító, ám mégis erőt adó könyv." Könyv Guru két rövid történetet hozott olvasóinak.
Regényújság / Szarvasgomba és csalánleves ÷ Moszkva 1947–1952
Moszkva_1947_Szarvasgomba es csalanleves_Toth Attila_Konyv GuruDr. Tóth Attila regénye nyomon követi egy ember eseményekben nem szűkölködő, több országon, kontinenseken átívelő, rögös életútját. Csak élete alkonyán érzékeli, hogy amiben vakon hitt, az zsákutca volt. A történet valós eseményen alapszik a kommunizmus viharában.
Miért szolgáltam a rendszert? – Hát volt másik?
Kanyó András a Vörös térenMiért védi a magyar hírszerzés érdekeit, ha egykor kirúgta a Hivatal, és mi okból nem whiskyzett együtt Kádár Jánossal? Ezeket is megkérdeztük Kanyó Andrástól memoárja megjelenése alkalmából.
Ízelítő / Egy kirúgott hírszerző emlékei
Kanyó András hírszerzőként (Személyes Történelem, 2016)Kanyó András a rendszerváltás hajnalán a már felfelé buktatott Kádár Jánossal készített interjúval vonta magára a figyelmet, az utóbbi évtizedben viszont sokan támadták a Horthy Miklósról és Mindszenty Józsefről készített kötetei, illetve ÁVH-s múltja miatt. Az egykori hírszerző és újságíró most először tárja fel élete történetét az Egy kirúgott hírszerző emlékei című memoárjában. Könyv Guru ízelítőjében a könyv bevezetője olvasható.
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru