Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief juni 2015

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Conversatie

De activiteit conversatie laat een groeiende belangstelling zien. Voor conversatie Frans bestaat veel interesse en we verwachten op korte termijn ook voor conversatie Engels nieuwe aanvragers. Derhalve zijn we op zoek naar een aanbieder conversatie Engels. De voorkeur daarbij gaat uit naar een persoon die conversatie Engels aan een groep kan aanbieden.
Omdat de mevrouw die conversatie Duits gaf onlangs een fulltime baan heeft gekregen, is zij gestopt bij het Maasland Gilde. Ook voor conversatie Duits is een nieuwe aanbieder van harte welkom.
Conversatie Spaans hebben we ook in ons aanbod. Daar wordt tot dusverre nog geen gebruik van gemaakt.

Bestuurszaken

In het algemeen bestuur is voortaan Agnes Schaapsmeerders de coördinator voor de groep stadsgidsen en voor de werkgroep natuurwandelingen. Als bestuur zijn we daar zeer verheugd over, omdat we overtuigd zijn met Agnes de juiste keuze gemaakt te hebben.

Reeds geruime tijd zijn we als bestuur zoekend naar een geschikt systeem voor de verwerking van de data van het Maasland Gilde. We hebben ons voor advies gericht tot alle overige lokale gilden met de vraag of er een gilde is dat een adequaat computerprogramma voor de totale administratie heeft. Dat verzoek heeft wel enige reacties opgeleverd, maar geen direct resultaat. Nu hebben we besloten de verwerking van gegevens met het huidige programma Acces af te bouwen. Bestuurslid Kathy Verspeek gaat voortaan alles verwerken via Exel. We hebben daar veel vertrouwen in.

Website in de steigers

Als bestuur mogen we ons zeer gelukkig prijzen dat we  een deskundige in computerzaken in eigen huis hebben. Hij is bezig de website van het Maasland Gilde een volledig ander gezicht te geven. Daarbij wordt de opzet dusdanig dat de vernieuwde website ook duidelijk via een mobiele telefoon is te gebruiken. Als u onze website opzoekt dan vindt u in het linkermenu onderaan het item nieuwe site. Klik daarop en bekijk wat al geplaatst is. We hebben graag dat u reacties geeft.

Stadswandelingen

De stadswandeling van 3 juni is inmiddels achter de rug, Op 1 juli is de volgende. Een stadsgids van het Maasland Gilde leidt de wandeling. De start is in het VVV gebouw aan de Spoorlaan om 14.00 uur met koffie of thee. De totale kosten voor wandeling en consumptie zijn € 5,00 pp.
Tijdens de wandeling maakt u onder andere kennis met het Museum Jan Cunen, Grote Kerk en andere markante gebouwen, gedempte stadswallen en geschiedenis van Oss. De stadswandeling duurt ruim twee uur. De route is "rolstoelvriendelijk".

Stadswandelingen die niet bij de VVV starten zijn exclusief koffie of thee en kosten € 3,50 per persoon.

Natuurwandeling 3 juli

De strijd om de Beerse Overlaat draaide uit op een gemetselde muur die niet makkelijk “doorstoken” kon worden. We lopen dit keer het zuidelijkste stukje van de dijk vlakbij Berghem. Het eerste gedeelte is een dicht begroeid bosje geworden.
Startpunt: Bij de haakse bocht in de Nieuwe Spaanse Steeg tussen Berghem en Haren ten noorden van het bruggetje over de hertogswetering)
Ook deze wandeling staat onder leiding van onze natuurgids Toon Voets.

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen voortaan € 2,50 per persoon.

Klik hier voor actuele informatie