Könyv Guru

legutóbbi ismertetései és értékelései

Miért szolgáltam a rendszert? – Hát volt másik?
Kanyó András a Vörös térenMiért védi a magyar hírszerzés érdekeit, ha egykor kirúgta a Hivatal, és mi okból nem whiskyzett együtt Kádár Jánossal? Ezeket is megkérdeztük Kanyó Andrástól memoárja megjelenése alkalmából.
Decens Recenzens / Rossz dolgok nem csak rossz emberekkel történhetnek
Takács Hajnal: Az asszony verve"Szemfelnyitogató könyv, az igazságos világba vetett hitünket (rossz dolgok csak a rossz emberekkel történnek) alapvetően felborítja." Kíméletlen írás a bántalmazásról.
Lapmargó / Lényegében igaza van
Ungvári Tamás Felperzselt ország"Elemző vitairata messze túlmutat a népi-urbánus fedőnévvel is illetett magyar-zsidó együttélés kérdésén. Ungvári a XX. század egyetemes történetének keretében vizsgálódik"
Történelemszemlélő / Mi döntött a muhi csatában?
B. Szabó János: A tatárjárásHa IV. Béla serege megállíthatta volna a tatárokat, akkor mégis milyen körülmények miatt győztek muhinál? Ilyen kérdésekre is választ ad B. Szabó János alapos, a korszakot is bemutató monográfiája.
Lapmargó / Akit Krúdy a legfinomabb magyar elmének nevezett
Lengyel András: Az esthajnali csillagLebilincselő olvasmány egy elfeledett íróról, a modern próza megszületésében meghatározó szerepet játszó Cholnoky Viktorról, aki egykor Ady, Kosztolányi és Krúdy nagyrabecsülését is kivívta.
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru