Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief april 2016

Vrijwilligers delen belangeloos kennis, kunde en ervaring

Het Maasland Gilde is een organisatie die bemiddelt als mensen hun ervaringen en bekwaamheden willen delen. Velen hebben via studie, hobby of werk waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die ze met anderen willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Bestuursoverleg in Breda en Rotterdam

Het Maasland Gilde is aangesloten bij de landelijke organisatie "Gilde Nederland". Gilde Nederland heeft het land is verdeeld in regio's. Ons gilde valt onder de regio Brabant.

  • Op donderdag 7 april gaan een paar bestuursleden van het Maasland Gilde naar het regiooverleg van de Brabantse en Zeeuwse gilden in Breda. Dat overleg vindt twee keer per jaar plaats en geeft vooral de mogelijkheid tot het delen van elkaars ontwikkelingen.
  • Donderdag 21 april wordt deelgenomen aan de Landelijke Gildedag 2016 te Rotterdam in De Delft, een Rotterdams Museum, worden dan workshops bezocht over bijvoorbeeld Fondsenwerving, Marketing/Promotie, Diversiteit, Zomerschool, Computers en Tablets en Cursus projecten.

Maasland Gilde, veel deelnemers

Met vijfenzestig vrijwilligers verzorgt het Maasland Gilde activiteiten en projecten waaraan nu wekelijks door ongeveer vijfenzeventig personen wordt deelgenomen. Rekenen we ook de diverse wandelingen mee dan komen daar nog eens tweeduizend deelnemers bij. En dat alles onder het motto: Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring

Het op basis van gemeenschappelijke interesses bij elkaar brengen van mensen die wat leuks willen ondernemen was een project dat bij het Maasland Gilde bekend stond onder de naam Samen Actief. Het werd onlangs door ONS Welzijn overgenomen als SamSam.
Op een meer commerciële basis is het zoeken naar gelijkgestemden nu ook mogelijk met behulp van een app uit de APP STORE of uit Google Play.
Op de website http://www.kluppen.nl/vind je meer informatie.

Wandelingen in het centrum van Oss

 

Nu de lente er is en de zomer nadert, even aandacht voor de wandelingen die door onze gidsen begeleid worden.
In het seizoen worden op een aantal woensdagmiddagen en donderdagavonden stadswandelingen gehouden.

  • Op woensdagmiddag om 14.00 uur met vertrekpunt de VVV.
    Data: 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus en 7 september.
  • Op donderdagavond om 19.00 uur met vertrekpunt "De Groene Engel" kruisstraat 15.
    Data: 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september.

Natuurwandeling vogels kijken in de buurt van Koolwijk

Aan de vorige natuurwandeling van het Maasland Gilde in januari werd goed deelgenomen.
Op vrijdag 22 april om 14.00 uur komt een heel ander thema aan bod. In het gebiedje ten noorden van het gehucht Koolwijk is heel recent een nieuw vogelgebied aangelegd. Daar gaan we eerst kijken en vanaf een afstand vogels observeren. Vervolgens gaan we naar een bijzondere vispassage vlakbij de Hertogswetering en wandelend even verderop naar een van de belangrijkste vogelweidegebieden van onze omgeving.

Startpunt bereikbaar door vanuit Berghem via de Berghemseweg richting Koolwijk te gaan, vlak voor het spoor schuin linksaf (Stationsstraat), weer linksaf (Deursenseweg), daarna rechts- parkeren. NIET het spoor over.

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis,
Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag. U kunt zich ook aanmelden bij het vertrekpunt van de wandeling.
De kosten van deelname bedragen € 3,00 per persoon.
Voor de meest actuele informatie en voor plattegrondjes met routeaanwijzingen kunt u kijken op: overzicht-natuurwandelingen