Könyv Guru

Értékelések és olvasmányok

SZTORIGYŰJTŐ - a Személyes Történelem íráspályázata
Ízelítő / Egy kirúgott hírszerző emlékei
Kanyó András hírszerzőként (Személyes Történelem, 2016)Kanyó András a rendszerváltás hajnalán a már felfelé buktatott Kádár Jánossal készített interjúval vonta magára a figyelmet, az utóbbi évtizedben viszont sokan támadták a Horthy Miklósról és Mindszenty Józsefről készített kötetei, illetve ÁVH-s múltja miatt. Az egykori hírszerző és újságíró most először tárja fel élete történetét az Egy kirúgott hírszerző emlékei című memoárjában. Könyv Guru ízelítőjében a könyv bevezetője olvasható.
Regényújság / Szarvasgomba és csalánleves ÷ Nyizsnyij Tagil 1941–1947
Nyizsnyij Tagil_Szarvasgomba es csalanleves_Toth Attila_Konyv GuruDr. Tóth Attila regénye nyomon követi egy ember eseményekben nem szűkölködő, több országon, kontinenseken átívelő, rögös életútját. Csak élete alkonyán érzékeli, hogy amiben vakon hitt, az zsákutca volt. A történet valós eseményen alapszik a kommunizmus viharában.
Ízelítő / Szörnyű Álmos tizedes kalandjai
Nicholas Shear: Szörnyű Álmos. Ad Librum, 2016A Magyar Rendőrség különlegesen elit alakulatának hatfős szupercsapata nem mindennapi megbízást kap, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikerre vigyék küldetésüket. Egy rövid kiképzést követően bevetik magukat nem szokványos fegyvereikkel, és az sem baj, hogy közben egymást is megőrjítik… – kezdődik a Szörnyű Álmos tizedes kalandjai című humoros krimi.
Regényújság / Szarvasgomba és csalánleves ÷ Moszkva 1933–1941
Moszkva_Szarvasgomba es csalanleves_Toth Attila_Konyv GuruDr. Tóth Attila regénye nyomon követi egy ember eseményekben nem szűkölködő, több országon, kontinenseken átívelő, rögös életútját. Hite, eszméi miatt nemcsak saját magának, de családjának is szörnyű viszontagságokkal kell szembenéznie. Csak élete alkonyán érzékeli, hogy amiben vakon hitt, az zsákutca volt. A történet valós eseményen alapszik a kommunizmus viharában.
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru