Könyv Guru

Értékelések és olvasmányok

Történelemszemlélő / Kerülőúton a görögökhöz
Colossus-of-Maroussi-Könyv-GuruEgy (pontosabban két) könyv tanulságos újraolvasása gondolkodtat el a görögökről - a varázslatos, szigetekről, a nyelvről és a kiismerhetetlen néplélekről.
Ízelítő / Sárkány születik – A fiú
Gigi Scott Sárkány születik Ad LibrumÍzelítő Gigi Scott Sárkány születik sorozatának második, A fiú című kötetéből, amelyben a szereplők új, egyre veszélyesebb kalandokba keverednek, és mind nagyobb szerephez jutnak a sárkányok is.
Regényújság / Földönkívüliek a Pénzverem utcában ÷ Vágyakozás
Vágyakozás_Uborka_Könyv GuruA mai novella kulcsmondata: más tollával ékeskedik. Rácz Katalin novelláskötetének hősei hétköznapi emberek csetlés-botlását, elbizonytalanodását mutatják be kissé elidegenedett világunkban, akik válaszokat keresnek az őket foglalkoztató kérdésekre, minthogy mit jelent a boldogság, előny-e egy kutyának, ha csak három lába van, vagy szerelem-e az öregkori szerelem.
Lapmargó / Az ellentetje sem igaz
Reciprok_Könyv GuruSzatíraregény a kora-Kádár-korból, amely pontos lenyomatát adja az egykori hatalmi-irodalmi gépezet működésének. Nyerges "szinte minden oldalra adagol kuncognivalót."
Novellapályázat különdíj: Sötétben
Sötétben_Könyv GuruKönyv Guru novellapályázatán különdíjat kapott Saláth Barbara Sötétben című írása, amely egy rövid mese a bakfis félelmeiről.
Ingyenes egyéni tanácsadás családtörténetek és személyes visszaemlékezések írásához
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru