Könyv Guru

legutóbbi ismertetései és értékelései

Decens Recenzens / “Az alkotás alapegysége a pár”
Joshua Wolf Shenk: Kreatív párosokA nagy "művek" mindig valakivel együttműködve születnek meg, a kreatív alkotókat mindig inspirál valaki. Furcsa páros viszonyok a szimbiózistól az alá-fölérendeltségig.
Lapmargó / A forradalom, ha helyére teszik
Peter Unwin: Nagyhatalmi játszmák 1956"Magyaroknak szóló üzenete voltaképp egy mondatban összefoglalható. Ez persze, ma is roppant kínos lehet a világ közepének Budapestet gondolók számára." Egy könyv 1956-ról - másképp.
Decens Recenzens / Stresszeljünk nyugodtan?
Kelly Mcgonigal A stressz napos oldala"A legtöbb ember szemében káros a stressz, mégis a magas stresszszint együtt jár olyan dolgokkal, amelyeket nagyon is kívánatosnak tartunk". Egy meghökkentő könyv a stressz hasznosságáról.
Lapmargó / “Nem tréfadolog napról napra hazudni”
az irodalmat úgyis megette a feneValódi irodalmi szenzációk azok az első világháborús naplók, amelyek szerzői egy évszázada átláttak a világégés borzalmain és az azokat elleplezni vágyó szándékokon.
Miért szolgáltam a rendszert? – Hát volt másik?
Kanyó András a Vörös térenMiért védi a magyar hírszerzés érdekeit, ha egykor kirúgta a Hivatal, és mi okból nem whiskyzett együtt Kádár Jánossal? Ezeket is megkérdeztük Kanyó Andrástól memoárja megjelenése alkalmából.
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN

Könyv.Guru | info@konyv.guru