Könyv Guru

legutóbbi ismertetései és értékelései

Történelemszemlélő / Mi döntött a muhi csatában?
B. Szabó János: A tatárjárásHa IV. Béla serege megállíthatta volna a tatárokat, akkor mégis milyen körülmények miatt győztek muhinál? Ilyen kérdésekre is választ ad B. Szabó János alapos, a korszakot is bemutató monográfiája.
Lapmargó / Akit Krúdy a legfinomabb magyar elmének nevezett
Lengyel András: Az esthajnali csillagLebilincselő olvasmány egy elfeledett íróról, a modern próza megszületésében meghatározó szerepet játszó Cholnoky Viktorról, aki egykor Ady, Kosztolányi és Krúdy nagyrabecsülését is kivívta.
Decens Recenzens / Hétköznapi sérüléseink háttere
F. Várkonyi Zsuzsa: Sors és sérülésHogyan hat a pszichénkre a technikai fejlődés, milyen a jó szülés és kiből lesz jó szülő, milyen felelőssége van a pedagógusnak? Ilyen kérdésekre is keresi a választ F. Várkonyi Zsuzsa könyve.
Lapmargó / Száz éve is nyílott a pitypang
A Budapesti Újságírók Egyesülete Almanachja 1909Nem "tegnapi újság", hanem becses irodalomtörténeti kincs ez az almanach, amelyet a 20. század hajnalának legnagyobb írói, költői töltöttek meg szellemi izgalommal, párviadalokkal, gyilkos iróniával.
Decens Recenzens / „Dehogy cukkollak, csak viccelek”
Susan Forward: Mérgező szülőkKorántsem csak a szexuális abúzus vagy a fizikai erőszak árthat egy gyermek személyiségének, hanem a szülői cinizmus, figyelmetlenség, rendszeres megalázás is. Egy alapkönyv margójára.
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru