Nieuwsbrief Het Wisentbos
                                                           

Nieuwsbrief Stichting Het Wisentbos

Educatie

Los in’t Bos is een natuureducatieproject voor de basisscholen in Dronten. In samenwerking met Staatsbosbeheer, de FlevoMeerbibliotheek en het Instituut voor Natuurbescherminsgeducatie worden excursies in het Wisentbos verzorgd. De eerste scholen hebben zich al aangemeld. De IVN-afdeling Dronten heeft eveneens een jeugdnatuurclub opgericht. De jeugd bezoekt regelmatig het Wisentbos met de natuurgidsen van het IVN.

Eiland naar Wijland

Een aantal weken in de zomer is de Gildenpenningdreef afgesloten geweest. Langs de weg zijn werkzaamheden uitgevoerd om een betere doorstroming van het verkeer mogelijk te maken. De reconstructie van de Gildenpenningdreef is uitgevoerd op basis van onderzoeken vanuit het Eiland naar Wijland project.

Bloemenweide

Prachtige bloemenweide in het Wisentbos smaakt naar meer. Deze tekst stond in de Flevopost van 6 september. In het Wisentbos is een brede bloemenstrook tot bloei gekomen. Door laat in te zaaien en het prachtige najaarsweer zijn de bloemen enorm gegroeid. Veel bezoekers is het zeker opgevallen hoe groot de zonnebloemen zijn geworden. De Stichting is bijzonder blij met het resultaat. De bloemenpracht is een bron voor vlinders en andere insecten. Hopelijk kan dit project komende jaren worden gecontinueerd.

Facebookpagina het Wisentbos

De facebook pagina van het Wisentbos krijgt veel bezoek. De afgelopen maanden zijn ca. 1085 personen bereikt. Dit medium is een goed communicatiemiddel. Het is leuk om te lezen hoeveel bezoekers de nieuwsfeiten op Facebook lezen.

Uit-Agenda Het Wisentbos

Op zaterdag 29 oktober zal het IVN in het Wisentbos een excursie verzorgen in het kader van de Nacht van de Nacht. Heeft u wel eens in het donker in het bos gelopen? Meestal kan dat niet maar nu maakt het IVN dit mogelijk tijdens de 12e Nacht van de Nacht.

Onderweg is het zoeken naar nachtvlinders, vleermuizen, de sterren en uilen.

Het is deze avond bijna nieuwe maan. Hierdoor zal het deze nacht erg donker zijn in het bos. De stadsdichter Martijn Nijdeken is uitgenodigd om een gedicht voor te dragen.

Start 19.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de ingang van het Wisentbos. Voor opgave www.ivn.nl.

Zijn er meer evenementen die op de agenda kunnen worden gezet? Stuur een mail naar info@hetwisentbos.nl.

Vragen over de nieuwsbrief?

 Laat een berichtje achter via info@hetwisentbos.nl

MailerLite