Könyv Guru

Értékelések és olvasmányok

Ízelítő / Szörnyű Álmos tizedes kalandjai
Nicholas Shear: Szörnyű Álmos. Ad Librum, 2016A Magyar Rendőrség különlegesen elit alakulatának hatfős szupercsapata nem mindennapi megbízást kap, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikerre vigyék küldetésüket. Egy rövid kiképzést követően bevetik magukat nem szokványos fegyvereikkel, és az sem baj, hogy közben egymást is megőrjítik… – kezdődik a Szörnyű Álmos tizedes kalandjai című humoros krimi.
Regényújság / Szarvasgomba és csalánleves ÷ Moszkva 1933–1941
Moszkva_Szarvasgomba es csalanleves_Toth Attila_Konyv GuruDr. Tóth Attila regénye nyomon követi egy ember eseményekben nem szűkölködő, több országon, kontinenseken átívelő, rögös életútját. Hite, eszméi miatt nemcsak saját magának, de családjának is szörnyű viszontagságokkal kell szembenéznie. Csak élete alkonyán érzékeli, hogy amiben vakon hitt, az zsákutca volt. A történet valós eseményen alapszik a kommunizmus viharában.
Ha a ház a valóságban sárga, akkor annak sárgának kell lennie a papíromon is
Nicholas ShearKönnyebb-e humoros regényt írni, mint erotikusat? Beszélgetés új könyve kapcsán Nicholas Shearrel, aki ezúttal csetlő-botló magyar rendőrök kalandjait meséli el.
Ízelítő / Anikomment
Kezirat_Anikomment_Salanki Aniko_Ad Librum_Konyv GuruKönyv Guru Salánki Anikó kötetének egy darabjával kedveskedik olvasóinak. Az Anikomment Majoros Sándor József Attila-díjas író szerint „[...] rávilágít arra, hogy a szerzői önfegyelem és az olvasó iránt érzett tisztelettudó alázat még ebben az irodalmi szempontból nem túlságosan barátságos 21. században is éles kontúrokkal kirajzolódó értéket teremthet."
KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN
facebook twitter

Könyv.Guru | info@konyv.guru