Könyv Guru

legutóbbi ismertetései és értékelései

Könyv Guru köszönetét fejezi ki egyik első munkatársának, Murányi Gábornak, akinek a kezdetektől a heti Lapmargó rovatunkban jelentek meg a nagyszerű recenziói. Mostantól a szerdai napra az Ízelítő rovat költözött.

666 kvízkérdés
Decens Recenzens / Miként látna egy fát egy művész?
Tristan Gooley: Hogyan találjunk vissza a természethez?Van-e kapcsolat a természeti folyamatok és a lelki fejlődésünk egy-egy pillanat között? Mit tanulhatunk a természetben, a természettől? Egy rendhagyó pszichológia könyv.
Történelemszemlélő / Egy világraszóló hadi siker krónikája
A nándorfehérvári csata 1456Milyen kérdések maradtak 560 év után is nyitva a nevezetes nándorfehérvári ostrom után? Egy hadtörténeti csemege a magyar hadtörténelem talán legismertebb győzelméről.
Decens Recenzens / “Az alkotás alapegysége a pár”
Joshua Wolf Shenk: Kreatív párosokA nagy "művek" mindig valakivel együttműködve születnek meg, a kreatív alkotókat mindig inspirál valaki. Furcsa páros viszonyok a szimbiózistól az alá-fölérendeltségig.
Lapmargó / A forradalom, ha helyére teszik
Peter Unwin: Nagyhatalmi játszmák 1956"Magyaroknak szóló üzenete voltaképp egy mondatban összefoglalható. Ez persze, ma is roppant kínos lehet a világ közepének Budapestet gondolók számára." Egy könyv 1956-ról - másképp.
Decens Recenzens / Stresszeljünk nyugodtan?
Kelly Mcgonigal A stressz napos oldala"A legtöbb ember szemében káros a stressz, mégis a magas stresszszint együtt jár olyan dolgokkal, amelyeket nagyon is kívánatosnak tartunk". Egy meghökkentő könyv a stressz hasznosságáról.

Árelőny csak a Könyv Guru hírlevelét olvasóknak!

Az Egy kirúgott hírszerző emlékei 30% kedvezménnyel a Guru99633 kuponkóddal a Könyvesbolt.Online-ban.

KÖNYVKIADÁS PROFESSZIONÁLISAN

Könyv.Guru | info@konyv.guru